Nutidens ”Barndommens Gade” i Sæby

Nutidens ”Barndommens Gade” i Sæby

12. september 2014 - kl. 9:33 - af

Foto 04 - udsnit arealet v copyDagtilbudsområde Sæby og Opland afholder åbent hus torsdag den 18. september 2014 kl. 15 – 16.30 på Brolæggervej 2, 9300 Sæby.

Arrangementet er for alle børn, forældre, kommunens borgere m.fl. som er interesseret i at se og høre om nutidens ”Barndommens Gade” i Sæby og Opland.

Vi har samlet de ældste børn fra de 6 huse i dagtilbudsområdet og vil sammen gerne vise læringsmiljøer i naturen. En levende rundvisning, hvor børn og voksne byder velkommen på legepladsen. Her må børn gerne klatre i høje træer, snitte med dolk og lege gemmeleg på den store naturgrund. Du vil også kunne se et levende naturlaboratorium med bl.a. græshopper og stålorme.

Arrangementet sætter fokus på, at der i børnehaver anno 2014 godt kan være farlige udfordringer for børn, og at vi samtidig overholder gældende sikkerheds regler. Samtidig skaber vi rum, hvor børn kan lege uden overvågende voksne.

På dagen har vi valgt 10 aktiviteter, bl.a. hulebyggeri, træværksted, naturværksted, klatreaktivitet, hvor pædagoger sætter en ramme op, som kan være inspirerende for børnene at lege i, og herefter er pædagogerne på sidelinjen, klar til at støtte og guide, og hvis det går rigtig godt, blot som tilskuer.

Et eksempel kunne være at fælde et lille træ sammen med børnene. Finde save og savbukke frem og lade børnene save træet i stykker.

Som festlig afslutning på dagen får vi kl. 16.00 besøg af Ibsens Kapel, der blandt andet vil spille og synge gamle børnesange sammen med os.

Tidspunktet for åbent hus arrangementet falder sammen med Frederikshavn Kommunes ”Barndommens Gade” konference i Skagen. En utraditionel konference, som sætter fokus på børns liv i 2014, og hvor kulturpersonligheder og forskere på kraftfuld og tankevækkende vis fortæller om deres barndommens gade.

Konferencen i Skagen udspringer af projektet ”Dagtilbud i Fremdrift” i Frederikshavn Kommune, hvor vi har opfundet en ny demokratisk tænkning og praksis. På realiseringsværksteder har ca. 200 medarbejdere fra alle dagtilbud udviklet kerneydelsen ved at eksperimentere med og implementere nye løsninger og udveje i forhold til den pædagogiske praksis.

Dagtilbudsområde Sæby og Opland omfatter Børnehuset Sæbygårdvej, Dybvad Børnehave, Hørby Børnehus, Børnegården, Børnehaven Brolæggervej og Børnehuset Sættravej.

Foto 02 - naturvaerksted Foto 02b - naturvaerksted 2 copy Foto 01 - snitte med dolk Foto 03 - traevaerksted

2 kommentarer til “Nutidens ”Barndommens Gade” i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Nutidens ”Barndommens Gade” i Sæby”

  • Rigtig godt arrangement – og sjov nytænkning for børnene.

    Men har man tænkt det igennem – når forældre skal holde fri for at passe egne børn, hvis ikke man ønsker at sende dem afsted til vildt fremmede forældre som er stan din mens pædagoger er i Skagen i 3 dage??

    Syns det er meget upassende at “fremmede” forældre skal passe ens guldklump…. Tænk om det er dem vi “andre ikke vil lege med”…..af en eller anden årsag 🙁

  • Du har helt ret Joan!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nutidens ”Barndommens Gade” i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger