Baptistkirken fejre jubilæum på Sæby Torv

Baptistkirken fejre jubilæum på Sæby Torv

11. september 2014 - kl. 0:01 - af

Saeby gospelkorBaptistkirken i Danmark har i år 175 års jubilæum som Danmarks første frikirke.

De første danske baptister blev døbt en tidlig søndag morgen i Lersøen ved København. Det var den 27. oktober 1839, og allerede den 30. oktober blev den første danske baptistmenighed stiftet. I Sæby har der været en baptistmenighed siden 1901.

Lørdag den 13. september fra kl. 10-14 indtager Sæby Baptistkirke derfor Sæby torv. I anledning af jubilæet vil kirken præsentere sig med forskellige aktiviteter: Sæby Gospelkor, der er hjemmehørende i baptistkirken vil give koncert fra scenen, og der bliver også anden form for musik og underholdning. Specielt for børnene og de unge vil der være aktiviteter. Baptistspejderne vil lave forskellige spejderaktiviteter med bl.a. snobrødsbagning, man kan deltage i et lille byløb, og der vil være en hoppeborg. Kl. 11 holder Trylleandreas sit show

I teltet kan der købes en kop kaffe, te, saft, samt kage og nybagte vafler, hvor indtægterne går ubeskåret til hjælpeprojekter i Burundi i Afrika og til Burma. Der vil også blive solgt poser med jubilæumskaffe og te, ligesom Integrationscaféen har dyrket porrer og grønsager, som vil blive solgt. Også her vil overskuddet gå til hjælpearbejde i et af de to lande, som Baptistkirken i Danmark støtter. Desuden bliver det muligt at teste ens viden om baptistkirken, da der vil blive lavet en tipskupon, hvor man bl.a. kan vinde en Bibel på nutidsdansk, eller en fredags menu i Brugsen.

Det bliver også muligt på forskellig måde at orientere sig om, hvad det betyder at baptistkirken er en frikirke, ligesom menighedsrådsformanden Solveig Ørvad udtaler, at menigheden meget gerne vil i dialog med torvedagens gæster, for at høre, hvad kirken kan gøre, for at hjælpe byens borgere. Hun siger: “Vi vil gerne være en kirke, der er aktuel for mennesker i år 2014.” Kirkens præst og andre medlemmer er også parate til at samtale om det som gæsterne måtte have på hjertet.

På dagen vil Baptistkirken i Vestergade 3 også være åben, så det er muligt at kigge ind og se kirken, der er genstand for en indvendig renovering, som skal stå klar til selve jubilæumsdagen i oktober.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Baptistkirken fejre jubilæum på Sæby Torv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER