Foredrag hos Hjerteforeningen “Hjerte rigtig levevis”

Foredrag hos Hjerteforeningen “Hjerte rigtig levevis”

10. september 2014 - kl. 10:45 - af

Manegen_600x250Hjerteforeningens Lokalkomite i Sæby havde tirsdag aften et foredrag ved Diætist Lena Therkildsen, Ålborg. Efter velkomst ved formand Kisser Olsen fortalte Lena Therkildsen i et godt og forståeligt sprog om sund levevis.

Hun fortalte: ”For det første – hvis man ellers er sund og rask og et BMI fra 20-25 – så er det ikke sundt at tabe sig. Det kan let blive det forkerte, man taber, således at man risikerer at blive tynd/fed, hvilket ikke er sundt.

Der er jo selvfølgelig mange gode madvarer, som vi helst skal have noget af hver dag, og hermed ikke sagt, at der er noget, som er forbudt at spise, men måske knap så sundt.

Vi skal endelig huske at få nok af de gode og sunde fedtstoffer – dvs. de olier/fedtstoffer, som ikke bliver faste i køleskabet. De sunde fedtstoffer er med til at forbedre hjernen og optagelsen af visse vitaminer…

Gode fedtstoffer kan man også finde i nødder og mandler – 20-30 g. pr. dag er nok til at mindske risikoen for hjerte-karsygdomme. Dertil kommer 350 g fisk om ugen.

Til en sund levevis hører også 300 g. frugt og 300 g. grønsager hver dag.

Madens effekt er bedre end medicin, så spis sundt og vær ikke fanatisk – for sundhed kommer også fra livsglæde. Husk der er forskel på hverdag og fest. Til bestemte fester kan der da godt være tradition for flødeskums-lagkagen – det er da også helt i orden, når bare der bliver reguleret mht. kalorieindtag på et andet tidspunkt.

Med hensyn til kalorier er der mange mennesker, der bliver overrasket, når de bliver oplyst om, hvor mange der er i drikkevarer – og det er oftest på maven de sætter sig.

Når der købes ind og laves mad er det bedst, hvis der også er rigeligt med fibre i kosten, hvilket hjælper fordøjelsen og nedsætter kolesteroltallet. – Så kig efter det gule fuldkornsmærke og det grønne nøglehulsmærke på pakkerne, når der handles.

Et godt råd var: Tænk over – hvorfor og hvad du spiser. Og NYD maden, når du spiser”.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag hos Hjerteforeningen “Hjerte rigtig levevis” ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER