Flere tusinde børn spiser samme menu i morgen

Flere tusinde børn spiser samme menu i morgen

9. september 2014 - kl. 12:33 - af

pilekrattet_koekken_600x250I Dagtilbudsloven står, at alle børn i daginstitutioner skal have et sundt frokostmåltid. Alligevel har få kommuner indført madordninger. En landsdækkende maddag skal gøre opmærksom på, at frokostordninger er med til at skabe lighed i børns sundhed.

Den 10. september står der fiskepakker med årstidens grønt og mild karrysovs på menuen, når over 10.000 børn i flere hundrede daginstitutioner landet over spiser den samme ret til frokost. Det gør de for at minde forældre og politikere om, at de har ansvar for, at alle børn får et sundt og nærende frokostmåltid hver dag.

Børn har ret til en sund frokost

I dag har ganske få kommuner indført obligatoriske madordninger i børneinstitutioner. Langt de fleste kommuner har i stedet pålagt forældrebestyrelserne et madvalg hvert 2. år. Her bestemmer forældrene, om de ønsker en frokostordning i institutionen, eller børnene skal medbringe hjemmesmurte madpakker. Og det skaber en usikkerhed om, hvorvidt alle børn får det sunde måltid, som de har ret til.

”Vi ved, at gode måltidsvaner og grundlægges i barndommen, og at børnene får dækket op til 70 % af deres daglige energiindtag i daginstitutionen. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi har fokus på den mad, vi serverer for børnene. Det er det, vi vil sætte fokus på med denne maddag”, siger formand Ghita Parry, Kost & Ernæringsforbundet og sektorformand Gina Liisborg, FOA.

To fagforeninger i samarbejde

Medlemmerne af Kost & Ernæringsforbundet og FOA står i fællesskab bag maddagen. Sammen håber de, at eventen vil give anledning til, at forældre og politikere bliver opmærksomme på vigtigheden af at indføre madordninger i landets daginstitutioner.

Børn har brug for sund kost for at udvikle sig, koncentrere sig og lære nyt. Derfor har en sund frokost, ifølge arrangørerne, stor værdi for både børnene og for samfundet:

Fakta

Flere hundrede daginstitutioner i hele landet med over 10.000 børn vil deltage i madeventen og afholde en fælles maddag d. 10. september 2014. På dagen serveres den samme sunde ret for børnene- fiskepakker med årstidens grønt og mild karrysovs.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere tusinde børn spiser samme menu i morgen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER