Spændende rundtur i Nationalpark Thy

Spændende rundtur i Nationalpark Thy

8. september 2014 - kl. 14:30 - af

DSC02535_600x250Bussen var fyldt til sidste plads, og ingen af de 57 deltagere fortrød, at de havde tilmeldt sig den daglange tur, Ældre Sagen i Sæby havde arrangeret til Nationalpark Thy. Det blev samlet til en køretur på over 400 km med masser af naturoplevelser. Ved hjemkomsten lød der kun rosende ord om arrangementet.

Første stop var reservatet Vejlerne, hvor formiddagskaffen blev nydt.

En veloplagt og meget vidende naturvejleder stødte til, da bussen nåede til Thisted. Herefter startede den spændende rundtur i den store naturpark – oprettet i 2008 som den første i Danmark – langs kysten fra Hanstholm til Agger.

Naturparken dækker et 244 kvadratkilometer stort område med naturtyper som kyst, klit, klithede, næringsfattige vådområder, søer og kalkrige, hævede kystskrænter og klitplantager med stor overvægt af nåletræer.

Under busturen blev der gjort hold flere steder. Bl.a. var deltagerne på en interessant spadseretur i Tvorup Klitplantage, hvor der er flere mere end hundrede år gamle træer.

Der blev også gjort ophold ved Lodbjerg Fyr, hvor de medbragte madpakker blev fortæret, inden turen gik videre Agger Tange, der har status som internationalt fuglebeskyttelsesområde. Her kunne deltagerne fra et udsigtstårn bl.a. se store grupper af sæler slappe af på sandbanker i Krik Vig, ligesom man kunne se over til Thyborøn på den anden side af Limfjordens vestligste punkt.

Fra naturparken fortsatte turen til Mors, hvor eftermiddagskaffen blev indtaget i Vilsund, inden man sejlede fra Sundsøre til Hvalpsund. Her blev aftensmaden indtaget på Hvalpsund Marina. Sidste del af den næsten 14 timer lange tur gik gennem Himmerland til Aalborg og herfra ad motorvejen tilbage til Sæby.

DSC02532

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende rundtur i Nationalpark Thy' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER