Privat bukketræf på Højsted<br>…

Privat bukketræf på Højsted

8. september 2014 - kl. 0:01 - af

IMG_6997_600x250De mødes en gang årligt og skiftes til at være vært. Lørdag 6. september var det 7. år, de mødtes til privat bukketræf. Alle årene har der været adskillige gevinster, og de 11 personer, der holder sammen år efter år, er hver gang i glimrende humør. For dem er det det samme, som børn der venter på juleaften.

På Højsted i Voerså er der god plads og langt til naboerne, så dagen startede med en velkomstøl i det fri, og herefter blev der skudt en gang lerdueskydning, hvor præmien kun var håneretten. Efter skydningen var der en portion grillpølser med alt tilbehør til alle, og til frokost, hvor indehaveren af Højsted, Thomas Christensen, har indrettet jagtstue oppe under loftet i laden, var der 20 råbukke – 15 danske og 5 svenske udstillet. Snakken gik selvfølgelig under frokosten på hvilken buk, en dansk buk vel at mærke, der skulle kåres, som årets bedste. Valget faldt på en af de bukke, som Martin Simonsen havde skudt, og det var 3. gang, han rendte med det store vandretrofæ. Martin Simonsen mente selv, at hans buk nok ville kunne skrabe 75 point sammen, men hjemme i fryseren lå en svensk buk, som efter danske forhold nok kunne nå op i nærheden af en sølvmedalje, men det gælder ikke på grund af bukken er skudt i Sverige.

Martin Simonsen kunne også fremvise en 10 ender kronhjort, der var skudt i Tofte Skov i lille Vildmose.

Festen holdes hvert år, på grund af de 11 kammerater kan lide det. Det drejer sig naturligvis om at vinde konkurrencen, men det drejer sig bestemt også om god mad og rigeligt at skylle ned med. Og så er der lige den med håneretten. Michael Christensen var i år fraværende, men havde skudt hele 4 bukke. Michael fik en ordentlig tur, fordi hans bukke var meget små, og tilsammen kun kunne nå en længde af 8 centimeter. Han kunne være glad for, han ikke var til stede, for der faldt mange ”drøje hug” på dagen, som nok skulle fortæres.. For det første bliver han kaldt Michael ”Lokand” Christensen, på grund af han engang kom til at skyde en lokand. Nu fik han yderligere tilført en ”kærligt navn” – nemlig ”kødjægeren”, på grund af de små bukkeopsatser.

Et par i flokken er også buejægere, men havde ikke haft held til at nedlægge sommerbukke. De går begge under tilnavnet ”Robin Hood.

Festen sluttede i god ro og orden i en noget opløftet stemning.

IMG_7005 IMG_7002

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Privat bukketræf på Højsted
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER