Kampagne: <br>Rene hænder redder liv

Kampagne:
Rene hænder redder liv

7. september 2014 - kl. 0:09 - af

GlitterBug_UV-LysAfslørerBUge 38 er national hygiejneuge, og Region Nordjylland sætter spot på håndhygiejne, som er en alvorlig kilde til infektioner. Med budskabet ”rene hænder redder liv”, vil regionen ikke kun motivere sygehuspersonale, men også patienter og pårørende til at danne fælles front mod spredningen af infektioner på sygehusene.

God håndhygiejne er den bedst dokumenterede metode til at forebygge smittespredning, og da både personale, patienter og pårørende kan sprede smitte fra den ene patient til den anden, er det vigtigt, at være meget opmærksom på håndhygiejne.

– Rene hænder kan redde liv, så vi vil gøre rene hænder til en selvfølge, for det kræver en fælles indsats, hvis vi for alvor skal stoppe smittespredningen, siger Per Sabro Nielsen, cheflæge på Sygehus Vendsyssel i Region Nordjylland.

Håndhygiejnekampagnen blev sparket i gang internt den 3. september på Sygehus Vendsyssel og den 4. september på Aalborg Universitetshospital for hygiejnekontaktpersoner fra regionens sygehuse.

– Vi vil gerne have vores frontfigurer ude på afdelingerne til at gå forrest og formidle budskabet om vigtigheden af god håndhygiejne i kampen mod infektioner på sygehusene, siger Per Sabro Nielsen.

Sammenhængende indsats

Også politisk er der fuld opbakning til håndhygiejnekampagnen, hvor regionsrådet med formand Ulla Astman i spidsen sidste år satte penge af i budgettet til kampagnen, for at reducere antallet af infektioner på sygehusene.

– Det hænger rigtig godt sammen med, at de nordjyske sygehuse er ved at indarbejde principperne fra det nationale projekt Patientsikkert Sygehus, som Sygehus Thy-Mors deltog i med flotte resultater. Her er et af målene en forbedret håndhygiejne, siger Ulla Astman.

Hun bakkes op af Asta Skaksen, som er formand for regionsrådets rådgivende udvalg for Kvalitet og Patientsikkerhed.

– Det er vigtigt, at kampagnen kommer rundt på alle regionens sygehuse. Der skal skabes bred opmærksomhed om at give håndhygiejnen et løft – både hos personale, patienter og pårørende, så vi opfordrer alle til at være med, siger Asta Skaksen.

Specialkonstrueret hygiejnevogn med UV-lys

Hygiejnekontaktpersonerne bliver klædt på til hygiejneugen bla. med foredrag fra Statens Serum Institut og undervisning i at bruge såkaldte GlitterBugs, hvor uv-belysning kan afsløre, om man har vasket sine hænder godt nok. Et populært redskab som hygiejnekontaktpersonerne kan bruge i det fremtidige arbejde på de enkelte afsnit.

Under selve hygiejneugen i uge 38 vil en specialkonstrueret hygiejnevogn bemandet med hygiejneeksperter og uv-lys komme rundt på sygehusafdelinger i regionen for at sætte fokus på korrekt håndhygiejne og generel oplysning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kampagne:
Rene hænder redder liv '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger