Teknisk udvalg ser på skoleveje<br>…

Teknisk udvalg ser på skoleveje

5. september 2014 - kl. 10:33 - af

600x250 Politi0Når Teknisk Udvalg mødes næste gang den 8. september, vil et par af punkterne på dagsordenen vedrøre sikring af skolevejene rundt om i kommunen i forbindelse med den nye skolestruktur, (såfremt denne vedtages i den foreliggende udgave), hvor en række skoleelever forventes at få nye skoleveje, når næste skoleår starter i august 2015.

Der er derfor lavet en analyse af, hvilke behov den nye skolestruktur giver for trafikregulerende tiltag, som vil kunne sikre skolevejene. Frederikshavn Kommune har jf. færdselsloven sammen med politi og vejmyndigheder en forpligtelse til at træffe foranstaltninger til at beskytte børnene mod farerne fra den kørende færdsel på deres vej til og fra skolen inden for eget skoledistrikt.

Teknisk Udvalg har igangsat en større skolevejsanalyse. I den forbindelse er der godkendt en række principper for analysen. F.eks. kan børn i 0.-1. klasse færdes max. 2,5 km ad boligveje og stier samt ad lokalveje og trafikveje med fortov, og børnene i denne aldersgruppe, må alene krydse lokalveje og trafikveje i niveaufri passage. Dog må der ske passager af veje, hvis der er skolepatrulje. I modsatte ende af skalaen må børn i 7.-10. klasse færdes på og krydse alle veje.

Ved en gennemgang i den kommunale forvaltning af de nye distrikter, er der peget på Strandby Skole,

Frydenstrandsskolen, Nordstjerneskolen, Sæby Skole og Sæbygaardskolen, hvor der kan opstå nye behov i form af anlæg eller andet for at sikre skolevejene for eleverne.

I Sæby er der en række udfordringer i forhold til at sikre skolevejene på tværs af byen. De nævnte steder er direkte følger af den skolestruktur: krydsning af Sønder Ringvej, rundkørslen Sønder Ringvej/Toldbodvej, samt krydsning af Aalborgvej. Skolevejsanalysen, som snart forventes afsluttet for Sæby by, vil desuden pege på yderligere behov for at sikre skolevejene inden for de nuværende skoledistrikter.

Udover de nævnte skoler sker der ændringer for elever fra bl.a. Stensnæsskolen i Voerså. Udskolingseleverne fra Stensnæsskolen er kørselsberettigede (mere end 7 km), og der er derfor ikke lavet forslag til at sikre skolevejen ind mod Sæbygaardskolen.

I Skagen er der ligeledes forskellige udfordringer vedr. sikring af skolevejene. Trafiksikkerhedsudvalget gennemgik på sit seneste møde den 28. maj i år de anbefalede skoleveje for Skagen Skole, og udvalget anbefaler Teknisk Udvalg at godkende skolevejsanalysen.

Med i overvejelserne er tillige, at skolevejsanalyserne er vigtige i forbindelse med, at de enkelte skoler får lavet en trafikpolitik. Ved at stille krav om at skolerne får lavet en trafikpolitik, sikres det, at skolerne gentænker og tager stilling til f. eks. den obligatoriske færdselsundervisning og morgentrafikken ved skolen.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Teknisk udvalg ser på skoleveje
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger