Læserbrev:<br> Budget

Læserbrev:
Budget

4. september 2014 - kl. 10:17 - af

Logo_pos_1Nu er budgetforhandlingerne om næste års budget i gang for alvor. Vi hører desværre allerede, at de nedskæringer, der har været i 2014, har gjort det nødvendigt. for plejepersonalet at give nogle af de ældre ble på, fordi de er nødt til at skære ned på besøgene hos de, som har brug for hjælp til toiletbesøg.

Det er også tydeligt, at der ikke kan være eet eneste børnehavebarn mere pr. Pædagog i institutionerne, end der allerede er, hvis det skal være trygt for forældre, at aflevere deres børn der.

På skoleområdet er der ikke resourcer nok til at skolereformen kan indføres under ordnede forhold, og forældre, børn og lærere må frygte konsekvenserne af endnu mere centrallisering på området.

Hvis ikke kommunekassen tilføres flere midler, fortsætter nedskæringerne næste år.

Derfor vil vi i Enhedslisten endnu engang her på falderebet opfordre borgmesteren til at bede om lov til at indføre en dækningsafgift i Frederikshavn og øge grundskyldspromillen en procent. Vores fælles kommunekasse betaler stadig mange tilskud til erhvervsfremme, turisme og handel, og det må være rimeligt, at erhvervene betaler lidt tilbage til fællesskabet i den krisesitutionen, økonomien er havnet i. Det er ikke ansvarligt, at det er børn og syge, der skal redde kommunens økonomi.

Hvis borgmesteren inden d. 5. September melder ud, at Frederikshavn ønsker at forhøje de to afgifter, koster det ikke Frederikshavn noget. Efter den dato skal kommunen aflevere 75 procent af de øgede indtægter til staten. Skulle politikerne finde en løsning uden at forhøje afgifterne eller kan de ikke blive enige om at indføre dem, er der ingen skade sket, kommunen kan altid lade være at benytte sig af muligheden.

Tænk på, hvor mange, der bliver ramt, hvis de foreslåede hårde nedskæringer i velfærden føres ud i livet. F.eks må gode børnehaver, som bestemt ikke mangler børn lukke, og børnene samles endnu tættere I kæmpe institutioner. Det på trods af, at det er de første leveår, som betyder mest for et menneskes udvikling og fremtidige muligheder.

Mon ikke der vil være forståelse hos de allerfleste med brede eller helt almindelige skuldre for at yde lidt ekstra, så vi undgår at blive et dårligt sted at vokse op i og blive gammel eller syg i?

Enhedslistens KommunalPolitisk Udvalg

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev:
Budget '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER