”Kirsebærrets Dag” fejret med manér…

”Kirsebærrets Dag” fejret med manér…

3. september 2014 - kl. 11:29 - af

IMG_6940_600x250I Voerså var byens flagallé oppe lørdag 30. august på grund af cykelløb, koncert med Sæby Musikkorps og fejring af Kirsebærrets Dag.

Straks efter koncerten var slut, tog kirsebærfolkene over, og her kunne der både købes, byttes og smages på alskins kirsebærprodukter – produkter der fælles for alle var fremstillet, hvor kirsebær indgik som en af ingredienserne. Her kan nævnes pandekager, lagkage, flødeboller, chokolade, sirup, vin, likør, muffins, saft, marmelade og syltetøj samt en hel masse mere.

Flittig handel i boderne
I boderne blev der handlet flittigt, og Mitzi Hansen er efterhånden ved at være en hel institution i byen. Hvis hun ikke er kendt som person og stavgangskvinde, så er hun i hvert fald kendt for sine hjemmelavede flødeboller og sit hjemmelavede chokolade – alt sammen fremstillet på kirsebær. Til dagen havde hun haft travlt med at fremstille 170 flødeboller og 11 pakker chokolade. Hold nu godt fast. I løbet af 4½ minut havde hun udsolgt – joh, du læste rigtigt.

Selvfølgelig er Mitzi Hansen da glad for, at publikum kan lide hendes produkter, men man skal bestemt heller ikke tro, det er en guldmine, hun har fundet. For det første gør hun det for fornøjelsens skyld, og for det næste, elsker hun at deltage i byens foreningsliv, som Kirsebærlauget jo er en stor del af. Derfor har hun fundet på denne niche.

Dem der ikke fik smagt Mitzi Hansens flødeboller denne gang får en chance igen søndag 14. september, hvor hun stiller op på loppemarkedet i Voerså Missionshus fra 10 – 16.

Et godt råd – mød op tidligt, hvis du vil smage flødebollerne!

Kirsebærtræerne vokser
I efteråret 2011 blev der i Voerså plantet 200 kirsebærtræer i private haver, og det er dem, sammen med dem der allerede er der i forvejen, der nu giver udbytte. Træerne er efterhånden omkring 6 år gamle, og de næste mange år, vil udbyttet bare vokse.

Det er netop det Kirsebærlauget håber på, så endnu flere kan møde op og deltage i Kirsebærrets Dag.

Flaget stryges
Voerså Kirsebærlaug hejste laugets flag, på den gamle krogrund 1. maj. Flaget vil nu blive taget ned, da kirsebærsæsonen er omme, og gemt væk til 1. maj 2015, hvor det igen går til tops.

Voerså Kirsebærlaug har i øvrigt haft held med at markedsføre Voerså som ”Kirsebærrets By”.

IMG_6934_600x400 IMG_6936_600x400 IMG_6933_600x400 IMG_6939_600x400 IMG_6932_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Kirsebærrets Dag” fejret med manér...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger