Motorsavs kunst i haven<br>…

Motorsavs kunst i haven

31. august 2014 - kl. 11:19 - af

IMG_3499I haven til Galleri 2ti på Solsbækvej i Sæby er der lørdag den 6. september en helt speciel  fernisering. Naboerne til to nye skulpturer får udleveret pensel og fernis og skal selv stå for ferniseringen!

Hidtil har Finn Jakobsen været mest kendt for sin fabulerende og farverige malerkunst, men indenfor det sidste årstid er der kommet andre spændende værker fra hans hånd.

Han har netop haft sin skulptur  ”Livsfuglene og Regnbuen” udstillet på sommerudstillingen på Retfærdigheden i  Sæby. Sammen med skulpturen har han skrevet et eventyr med samme titel, der på eventyrvis skildrer skulpturens  fortælling om livets udvikling og menneskehedens indbyrdes kamp for at leve sammen i fred og fordragelighed.

Nu er der så kommet et helt nyt og meget anderledes kunstværk fra ham.

I haven derhjemme ved galleriet er der i løbet af sommeren lavet to store træskulpturer, der har fået navnene Kribledyret og Krabledyret.

De er formet med motorsav og vinkelsliber i to træer, der alligevel skulle fældes. Den største af skulpturerne er 3 meter høj! Finn Jakobsen fortæller at de to skulpturer symboliserer to væsentlige sider af os mennesker. Det maskuline og det feminine.

“Jeg tror ikke at mænd kun er maskuline og kvinder kun feminine”, siger Finn Jakobsen. “Men vi har alle egenskaber der normalt dækker disse egenskaber.

I mit Krabledyr har jeg forsøgt at udtrykke, styrke, godmodighed, spænding og måske lidt overmod eller utryghed. Krabledyret får man lyst til at stå og klappe lidt – give små kammeratlige klap. Derimod udtrykker mit  Kribledyr, tryghed, underfundighed, omsorg og empati,  og man får lyst til at stryge hånden blødt hen over det!  Jeg tror alle de egenskaber findes i alle mennesker, og at det er vigtigt, at vi er det bevidst, når vi færdes mellem hinanden – ikke mindst når vi opdrager vore børn”, siger Finn Jakobsen tankevækkende.

Det er tydeligt at Finn Jakobsens skulpturer – hans eventyr og hans malerier er i familie med hinanden. De fabulerende figurer der findes i det hele,  lægger op til hver enkelt selv at gøre sig tanker, der relaterer til egen verden.

“Jeg synes selv jeg har stærke budskaber i min kunst”, siger Finn Jakobsen. “Jeg vil gerne sende både, religiøse, politiske og samværsrelaterede budskaber ud . Det er vigtigt at skabe grobund og forståelse for, at alle mennesker får et godt liv. Men jeg overlader til den enkelte til selv at tolke og give sine egne svar”.

De to haveskulpturer har været spændende at lave. Mange er kommet forbi for lige at se,  hvad det var, der skete, og skulpturerne har allerede givet anledning til debat og spørgsmål!

Derfor har Finn Jakobsen besluttet, at skulpturerne skal have en rigtig velkomst til verden. Han har inviteret til fernisering  lørdag den 6. september kl. 11, og de nærmeste naboer er inviteret til at forestå ferniseringen, der selvfølgelig foregår med pensel og fernis!

“Jeg har været til mange ferniseringer, men aldrig har jeg oplevet, at ferniseringen er foregået ved selve åbningen af udstillingen. Nu synes jeg det er på tide, at ferniseringen bliver en aktiv handling, hvor kunstværkerne bliver ferniseret på stedet.  Og så synes jeg,  at de naboer, der i sommerens løb ind imellem har fået sommerhyggen spoleret af motorsavslarm, skal have lov til at tage de første fernis-strøg”, siger Finn Jakobsen.

Når ferniseringen er overstået bydes der på musikalsk indslag ved Trio A Capella, og der er også  lidt godt til ganen. Både lørdag og søndag er haven og Galleri 2ti åben. I galleriet kan Finn Jakobsens seneste billeder ses og også skulpturen ”Livsfuglene og Regnbuen” udstilles sammen med den nye bog med Eventyret om Livsfuglene og Regnbuen!

IMG_3404 IMG_3499-001

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Motorsavs kunst i haven
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger