Fodboldweekend på Hørby<br>…

Fodboldweekend på Hørby

31. august 2014 - kl. 10:53 - af

2014-08-026Hørby Efterskole summede i weekenden af fodbold-ivrige elever, der trænede både teknik, spilforståelse og koordination og som samtidig havde det sjovt. Weekenden var tilrettelagt af Hørbys erfarne fodboldtrænere med henblik på, at både erfarne spillere med fodbold på skemaet samt de, der aldrig har spillet før, kunne få en sjov og udfordrende weekend.

Ud over forskellige typer træning bød weekenden også på en individuel samtale med alle eleverne på baggrund af et særligt udviklingspapir bestående af 40 spørgsmål, som hver enkelt skulle besvare. Svarene gav eleverne et billede af, hvilken type fodboldspiller de hver især er, og besvarelserne førte til mange erkendelser hos eleverne. Selvom man har spillet fodbold i mange år, endda på højt niveau, er det de færreste, der har mødt et sådan udviklingsredskab før. Og det er en skam, mener fodboldtræner og lærer på Hørby Efterskole, Inge Holland:

• Udviklingsredskabet er skabt af Ulrik Wilbek og kan med stor fordel bruges på fodboldspillere såvel som håndboldspillere. Den enkelte spiller bliver klogere på sig selv, sine evner og på, hvordan han eller hun kan bidrage til holdet. For det handler netop også om at blive en holdspiller, hvis man gerne vil spille på et førstehold. Så er det ikke nok bare at være en dygtig individualist, forklarer Inge Holland.

Et sådan udviklingsredskab går også godt i tråd med den pædagogiske linje på Hørby Efterskole, hvor man arbejder med elevernes individuelle læringsstile ud fra en forståelse af, at langt fra alle lærer ens. Derfor er undervisningen tilrettelagt anderledes, end i folkeskolen, og for mange er den nye stil både befriende og motiverende:

• Jeg synes, det er spændende at blive klogere på sig selv, for så kan man få mere ud af undervisningen – også, hvis man skal på STX eller noget andet bagefter, fortæller Anne-Sofie Persson Aagaard, der er elev på Hørby Efterskole.

Anne-Sofie er vild med at spille fodbold og er begejstret over den nordjyske efterskoles måde at gribe træningen an på:

• Jeg elsker at spille fodbold og har spillet i omkring 8 år. På Hørby er det første gang, jeg har prøvet sådan en test, og det er egentlig underligt, at man ikke bruger dem andre steder, for de giver en et rigtig godt redskab til at arbejde med sig selv som spiller, forklarer hun.

Magnus Woulhøj Jacobsen går også på Hørby Efterskole og er nok mere til den aktive træning end teori og tests, men han kan alligevel godt se pointen og koblingen til læringsstilene:

• Fodboldweekendens test er lidt ligesom med arbejdet med læringsstilene – man finder ud af, hvilken type man er, og så bliver det meget lettere at blive bedre, siger han.

Heldigvis fik eleverne også lov at spille en masse fodbold i løbet af weekenden. Der var forskellige træninger, hvor spillere og trænere kom omkring koordination, hurtighed og spilforståelse. Det blev også til to kampe mod elever, som gik på skolen sidste år. Dermed var der også åbnet op for en masse socialt og for at lære andre fodboldinteresserede unge at kende.

• Det var en rigtig fed weekend, siger Anne-Sofie og tilføjer: – Skønt, at man kan nå så meget forskellig træning i løbet af en weekend.

Fodboldweekenden er en fast årlig begivenhed på Hørby Efterskole, og den giver skolens trænere mulighed for at se de nye spillere lidt an. Tiden for de nordjyske fodboldmesterskaber for efterskoler nærmer sig og der skal snart sættes hold. Det forlyder fra Inge Holland, at der er mange gode spillere på Hørby i år, så man glæder sig til at deltage i mesterskaberne, der foregår fredag den 26. september.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fodboldweekend på Hørby
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER