Lås døren, selvom du er hjemme…

Lås døren, selvom du er hjemme…

29. august 2014 - kl. 0:08 - af

GrillGlemmer man at låse fordøren og lukke vinduet, mens man er hjemme, risikerer man, at forsikringen ikke dækker. GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring opfordrer vendelboerne til at låse døren, selvom man er hjemme.

En dejlig sensommeraften på terrassen eller i haven. Afslapning i liggestolen eller optænding i grillen. Dét er livet. Men de færreste vendelboere tænker på at låse fordøren og lukke vinduerne, mens man nyder tilværelsen under åben, blå himmel.

– Men dét skal man huske. For hvis en tyv skaffer sig adgang gennem et åbent vindue eller en ulåst dør, er det ikke at betragte som et indbrudstyveri, men et såkaldt simpelt tyveri, og så er det ikke sikkert at forsikringen dækker. Det gælder også, selvom man er hjemme, forklarer Birthe Jensen, forretningsfører hos GF Nord.

Det kan måske virke skørt. Men en ulåst dør eller et åbent vindue har meget stor betydning for, hvordan ens forsikring dækker.

Let spil for tyven
– Når tyven kan gå ind af en uaflåst dør, er det et simpelt tyveri, og så er fx kontanter, guld, sølv og smykker ikke dækket på indboforsikringen. Det gør ingen forskel, at man selv er hjemme, sidder på terrassen eller befinder sig i baghaven, det er adgangen til huset, det handler om. Sidder man fx og ser fjernsyn i stuen, læser avis på terrassen eller slår græs, mens en bagdør er uaflåst, så har tyven relativt let spil, forklarer Birthe Jensen.

Begrænset forsikringsdækning
Som oftest går tyvene efter kontanter og smykker, men hvis tyven også løber med andre værdigenstande, for eksempel pelse, vin eller spiritus, vil forsikringen typisk kun dække op til fem procent af den samlede indboforsikringssum.

Lås og luk helt
Så hvis man vil være dækket af sin forsikring, skal man altså låse sine døre og lukke sine vinduer. Også selvom man er hjemme.

– Man bør låse sine døre, selvom man er hjemme, og huske at lukke vinduerne igen efter udluftning. Eller sørg i det mindste for at gemme kontanter, guld/sølv og smykker godt og grundigt væk, slutter Birthe Jensen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lås døren, selvom du er hjemme...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER