Blueskoncert på Voerså Stadion…

Blueskoncert på Voerså Stadion…

29. august 2014 - kl. 9:37 - af

IMG_5370_600x250Endnu en gang er Voerså Bluesklub og Voerså IFs Venner på banen med en blueskoncert på Voerså Stadion, der finder sted lørdag 13. september. Det er igen bluesmusikerne H. P. Lange, Troels Jensen og Hugo Rasmussen, der besøger byen. Disse 3 har efterhånden givet koncert i Voerså flere gange og behøver næppe nogen nærmere præsentation, da de hver gang har fyldt, det store foreningstelt.

Scoop af arrangørerne
Arrangørerne har denne gang gjort ikke mindre end et scoop, da de har fået de 3 bluesmusikere til at tage amerikaneren Poul Banks med til Voerså..

Poul Banks er kendt i vide kredse indenfor bluesmusikken. Han er født i Denver, Colorado i USA, og grund af hans far var mikrobiolog, flyttede familien en del rundt i hele Amerika.

I slutningen af 1950-erne og i starten af 1960-erne åbnede hans mor og stedfar folkklubben ”Purple Door” i Chigago, og senere det noget større koncertsted ”Green Door”. Her optrådte mange af tidens folkesangere og bluegrassmusikere. Familien flyttede til København i 1961, og her blev dagligstuen samlingssted for en del af den gryende danske folkscene. I 1963 åbnede den første danske udgave af ”Purple Door” på Højbro Plads, hvor den delte lokale med et cafeteria i dagtimerne. Fire aftener om ugen blev en flytbar væg sat på plads og sorte gardiner hængt for vinduerne, store portrætter af musikere hængt op på væggene, sorte duge samt blomster og stearinlys på bordene og lyset blev slukket – vupti; det hele var i løbet af ingen tid blevet til en musikklub.

Poul Banks var kun 11 år gammel, da han begyndte at spille, og han hang meget omkring ”Purple Door”, hvor han fik de bedste af guitarristerne til at vise sig, hvordan de gjorde. 15 år gammel havde han allerede turneret flittigt i Danmark og Tyskland, som akkompagnatør for sin stedfar.

Sammen med både danske og udenlandske musikere er det efterhånden blevet til en del LP-er samt andre musikudgivelser og TV-optræden. Af hæderspriser og legater blev han kåret som Årets Folkemusiker i 1985; DJBFAs Hæderspris i 1992; Danish Music Awards Folk 2001 og 2006, for blot at nogle af hædersbevisningerne.

Desuden har Poul Banks oversat talrige artikler og essays, bl.a. en Ben Webster biografi af Frank Büchman Møller, Michael Ondaatjes roman” Coming Trough Slaughter”, samt Andy Papes og Kit Eichlers opera ”Til Døden Os” og artikler af bl.a. Benny Andersen, Frank Jæger og Whitney Balliett.

For at det ikke skal være løgn, så har han også skrevet en børnebog, der hedder ”It´s A Dogs Life”, som udkom i 2005.

Der venter publikum noget af en musikoplevelse, og der lægges ud med spisning 18.00, hvor menuen er Gulyassuppe med flutes.

Koncerten starter 20.00.

Billetter kan købes hos M/K KLIP i Voerså. Med spisning er prisen pr. billet kr. 250 – og uden spisning kr. 160 -.

Billetter kan også erhverves ved henvendelse til Voerså Bluesklubs formand, Carsten Gade, på mobiltelefon 21 22 14 25.

Troels Jensen Poul Banks

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Blueskoncert på Voerså Stadion...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger