Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

23. august 2014 - kl. 0:01 - af

250x600 Finans6SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Skrøbelig fremgang på boligmarkedet

Huspriser faldt svagt og ejerlejligheder steg en smule i juli

I sidste uge offentliggjorde ejendomsmæglerkæden home deres statisik over salgspriser på huse og ejerlejligheder i juli. Ejendomsmæglerkæden home dækker lidt over 20% af det danske boligmarked, og deres salgspriser har historisk set været en god indikator for den overordnede prisudvikling på boligmarkedet. Tallene for juli viste, at priserne på huse faldt svagt mens priserne på ejerlejligheder steg en smule. Målt som et 3-måneders glidende gennemsnit, så faldt huspriserne (sæsonkorrigeret) på landsplan 0,4% fra juni til juli mens ejerlejlighedspriserne steg 1,6% i samme periode. Set over det seneste år er priserne dog steget for både huse og ejerlejligheder. Således er priserne over det seneste for huse og ejerlejligheder steget med hhv. 4,6% og 5,4%. Overordnet må det derfor siges, at boligmarkedet er i fremgang, men faldet i huspriserne fra juni til juli indikerer, at fremgangen fortsat er skrøbelig.

Stigende fødevarepriser trak inflationen op i juli

I løbet af sidste uge kom der også nye tal for inflationen i juli. Inflationen betegner stigningen i forbrugerpriserne, og over det seneste år er forbrugerpriserne steget med 0,8%. Dette var en lille stigning fra sidste måned, hvor inflationen var på 0,5%. Inflationen blev bl.a. trukket op af stigende fødevarepriser, som normalt plejer at falde fra juni til juli. Det er dog naturligt, at fødevarepriserne nu begynder at stige. De er faldet i første del af året, hvor råvarepriserne ellers er steget. Vi kommer formentlig til at se mere inflation fra den kant i månederne fremover. Men høj inflation bliver der ikke tale om. Priserne stiger stadig klart langsommere end lønningerne, og det vil de blive ved med langt ind i næste år efter vores vurdering – til gavn for forbrugere og for det hjemlige opsving.
Den lave inflation er godt for forbrugerne, men er samtidig også et krisetegn. Derfor kæmper den europæiske centralbank (ECB) med at få inflationen opad i Europa, og dermed også i Danmark, hvor Nationalbanken ikke selv har et inflationsmål. Dette skyldes Danmarks fastkurspolitik over for euroen. Det vigtigste værktøj til at få inflationen op er lave renter, og det er der således udsigt til længe endnu. De lave renter vil dermed fortsat komme de danske boligejere til de gode i den kommende tid.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger