Visioner for en ny politisk sæson…

Visioner for en ny politisk sæson…

20. august 2014 - kl. 10:02 - af

Anders BroholmRedaktionen har modtaget dette indlæg fra Anders Broholm, Byrådsmedlem og sundhedsudvalgsformand (V)

En ny kommunalpolitisk sæson står for døren, og her kan vi forhåbentlig fortsætte de gode og nye takter i Frederikshavn Byråd med samarbejde og ansvarlighed.

Udfordringer er der nok af, og desto vigtigere er det, at samarbejdet mellem de to store partier i byrådet – Socialdemokraterne og Venstre – kan fortsætte, også når budgettet for de kommende år skal laves. Jeg håber på, at et bredt flertal med så mange partier som muligt vil være med til en politik, der retter op økonomisk, men som også skaber plads til at se fremad så vores kommune udvikles.

Derfor vil jeg her præsentere nogle af mine ønsker for en politik i Frederikshavn Byråd i den kommende sæson.

For det første skal der indføres flere frit-valgs-ordninger. Det er godt at give ansvaret tilbage til borgerne, og det ligger i god forlængelse af kommunens politik om selvhjulpenhed, at også valget af hvem, der kommer i ens hjem for at gøre rent eller hvem udfører ens træning osv. træffes af borgeren selv.

For det andet skal vi have sat yderligere fokus på jobskabelse og erhvervsudvikling. Kommunen bør bidrage til, at der skabes endnu tættere samarbejde med erhvervslivet og de lokale uddannelser bl.a. for at skabe lærepladser, formidle viden om det lokale erhvervsliv og jobmuligheder til vores unge samt arbejde på at etablere nye uddannelsesmuligheder fx inden for det martime. Også hele efteruddannelsesområdet må vi have mere fokus på for at sikre, at kompetencer og jobs i vores område matcher hinanden.

For det tredje skal det sociale frivillighedsområde have en opprioritering. Jeg ser et stort forbillede i, hvordan frivillige på Hospice Vendsyssel udfylder en unik rolle – ikke som erstatning for det faglige personale, men som et uundværligt supplement. Hvorfor indgår vi ikke partnerskaber med frivillige – fx Ven-til-en, Børns voksenvenner, Røde Kors og alle de andre aktive foreninger?

For det fjerde en forstærket tidlig indsats og forebyggelse. Det gælder dels på sundhedsområdet og socialområdet men også på børneområdet. Vi må prøve at få vendt bøtten, så vi bruger pengene på forebyggelse i stedet for behandling. Det er en stor opgave, men den er vigtigt for at sikre en sund kommune både mentalt og fysisk.

For det femte må vi fortsat tilpasse vores drift. Vi er nødt til at give vores administration et servicetjek, så vi også her finder effektivisering og besparelser, som kan anvendes andre steder. En nyere undersøgelse har påpeget, at Frederikshavn Kommune har et udliciteringspotentiale – det bør vi forfølge for at skabe råderum til fx en tidlig indsats. Vi bør også afsøge mulighederne for et tættere samarbejde med vores nabokommuner for ad den vej at mindske administrationsomkostningerne og skabe stordriftsfordele. Endelig bør hele velfærdsteknologiområdet have vores fokus, således vi får de rigtige løsninger, der skaber optimal ressourceudnyttelse og kvalitet for borgeren.

De gode løsninger kommer, når vi diskuterer politik med respekt for hinandens udgangspunkt. Bolden er hermed givet op!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Visioner for en ny politisk sæson...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER