Brandtomt i Vestergade –<br> Nu har Søren Visti fået nok

Brandtomt i Vestergade –
Nu har Søren Visti fået nok

19. august 2014 - kl. 13:46 - af

grund 600x250Tidligere medlem af byrådet og medlem af SF – Søren Visti – har nu fået nok af at se på og høre om byggetomten i Sæby midtby.

Han fortæller: ”Sædvanligvis er jeg en meget tålmodig person, men jeg har de sidste 10 år, ærgret mig over den rædselsfulde byggetomt midt i Sæbys smukke gågade. Egentlig er jeg jo ikke ude på at hænge Kurt Strøm ud, men TV2 Nords indslag var dråben, der fik mit bæger til at flyde over. Manden er jo dybt ukollegial overfor sine kolleger i handelslivet, og jeg fatter ikke, at man med god samvittighed sælger ejendomme i samme lokalområde, hvor hans egne forsømmelser måske indirekte er med til at nedbringe værdien af andre folks ejendomme – ud over naturligvis at skæmme en by, hvor der hver eneste dag knokles for at gøre handelslivet og gågademiljøet så attraktivt som muligt. Med stor succes i øvrigt!

Kurt Strøm mener åbenbart, at man med god samvittighed kan leve af at sælge huse i Sæby med den ene hånd, og med den anden på skamløs vis bidrage til byens forfald på det mest iøjnefaldende strøg. Jeg vil opfordre byens borgere til at boykotte Strøms forretning indtil problemet er løst – og den gamle historie med at tomten er lige ved at blive solgt, køber vi ikke mere, efter at den har vært brugt i alle årene. Jeg vil tage initiativ til oprettelse af en facebookgruppe med det formål at skabe opmærksomhed omkring problemet – og forhåbentlig bidrage til at fjerne denne skamplet”.

TV2 Nord fortalte mandag aften, hvordan Handelsstandsforeningen havde tilbudt Kurt Strøm at fylder jord på grunden, så græs og slår det hver uge. Kvit og frit. Sæby Handelsstandsforening er nu så frustreret over en brandtomt, der ligger på gågaden på tiende år, at de har givet ejeren et usædvanligt godt tilbud. Alligevel afviser han.

”Der er ukrudt over det hele, og det er ikke særligt pænt at se på. Det er så ærgerligt, at vi i ti år ikke har kunnet finde en løsning på det her problem sammen med ejeren”, sagde formand for Handelsstandsforeningen, Hans Ole Kalhøj, i aftenens udsendelse.

Handelstandsforeningen mener, de nu har udtømt alle muligheder. Derfor håber de stadig at Kurt Strøm genovervejer det gratis tilbud om at forskønne grunden.

 

21 kommentarer til “Brandtomt i Vestergade –
Nu har Søren Visti fået nok” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

21 kommentarer til “Brandtomt i Vestergade –
Nu har Søren Visti fået nok”

 • Jeg er enig med Søren Visti. Det er en skandale at en ejendomsmægler som sælger ejendomme ikke har større moral og etik end at være med til at trække Sæby’s omdømme ned. Så kære borgere der er kun et at gøre og det er at boykotte denne ejendomsmægler andet duer åbenbart ikke. Vi har snart boet her i 10 år og har aldrig set andet end denne brandtomt.

 • hvad med at sætte nogle store plakater op, hvorpå der står,
  at det er KURT STRØM, der ejer og passer grunden.

 • Jeg syndes at vi i Sæby og omegn skal lave en underskrift indsamling. Så vi kan vise at vi støtter op om handelstadforening. Hvordan det lige skal gøres ved jeg ikke lige. Så derefter at aflevere dem hos Kurt Strøm så han kan se hvor utilfreds vi er over hans grund…

 • Det er bare totalt I orden Hr. Søren Visti, endelig en med mands mod til at gå på barrikaderne for at få fjernet den skamplet.
  (Håber vi kan få gjordt noget ved det nu.)

 • Lav en p-plads! Der er alt for få p-pladser i byen og især når turisterne kommer. Selv den gamle skole der er revet ned ville også være et godt p-plads!

 • Enighed gør stærk !! Håber at der nu vil ske en forskønnelse, af den rædsomme plet, som vi har set på i alt for lang tid. Afskærmning kan være nødvendig, men hvor er den grim !! Skal skolegrunden så ikke også have en grundig forskønnelse ,nu hvor vi er i gang ???

 • Henrik Nielsen

  Det er da godt, der er nogen der reagere på det, men skulle man ikke lige det, fra dag 1 og efter 10 år. det er en skam plet for vores dejlige by. Det var det også da Søren Visti var i byrådet sidst.

 • Jørgen Berner

  En skandale at en mand med hans stilling som ejendomshandler ikke viser hensyn til den ellers flotte by som Sæby er Håber at befolkningen vil boykotte ham som mægler

 • Erik Christensen

  Da vi i maj satte et hus til salg i Sæby, fravalgte vi Kurt Strøm. Der er andre ejendomsmæglere i Sæby, så der er ingen grund til at nøjes med ham. Jeg vil opfordre andre til at gøre det samme.

 • Søren Visti Jensen

  Hvorfor gjorde Søren Visti ikke noget for længe siden, er der en enkelt læser der spørger. For 8-9 år siden havde jeg et læserbrev i såvel Nordjyske som Sæby Folkeblad, hvor jeg dels appellerede til ejerens dårlige samvittighed (hvis han ellers havde en sådan) og dels opfordrede byens borgere til at undlade at bruge Kurt Strøm som mægler indtil problemet var løst – for at lægge pres på ham, der hvor det måske ville gøre ondt. Desværre var det før Facebooks tid, så værktøjerne til at lave en form for offentlig skamstøtte og gabestok var begrænsede. I stedet har jeg flere gange i min tid som byrådsmedlem i Frederikshavn forespurgt Teknisk Forvaltning, om ikke der var noget som kommunen kunne gøre – og har hver gang fået det svar, som også den nuværende udvalgsformand på glimrende vis redegjorde for i TV Nord. Nu mener jeg imidlertid – på foranledning af den atter opblussede debat – at min opfordring fra dengang er ved at være moden til at blive ført ud i livet. Ikke mindst på baggrund af afslaget til Handelsstandsforeningens generøse tilbud til Kurt Strøm, hvor man kvit og frit tilbyder at fjerne skampletten og vedligeholde grunden indtil et salg kan komme på tale. Jeg vil opfordre Kurt Strøm til at tage imod dette tilbud, da han åbenbart ikke selv kan finde midler til at rydde op efter sig. I modsat fald må han finde sig i at blive stillet offentligt til skue indtil problemet finder en løsning.

 • Hvorfor skriver Søren Visti ikke om SKIFERGAS ? Støtter SF det der sker idag ?

 • Jeg synes det er skønt at høre så mange der er enige med Søren om at nu skal der gøres noget ved vores skamplet midt i byen men…. Har i set jer omkring i vores gamle sæby? Har i set hvordan vores by og opland er kommet til at se ud de sidste par år ? Mange steder omkring os er det kommet til at se træls ud….vores skoler..børnehaver…egendomscentrene omkring os står og falder hen og bliver ikke holdt. Smukke pletter i by og på land for lige så stille lov til at forfalde og ingen reagere…jo mange snakker om det ser skrækkeligt ud og at det ikke er rimeligt osv men ingen råber op mere!!! Jeg tror sæbys kamp ånd imod Frederikshavn er ved at give op og det er synd at vores turister skal nøjes med dette når de kommer her. 10 år skulle der gå før denne skamplet måske bliver pæn igen, hvordan mon vores by og opland ser ud om 10 år…vil vi være det bekendt…vil turisterne blive ved med at være her…..? Det er spare tid i kommunen men bliver der sparet de rigtige steder…
  Jeg håber Søren bliver hørt og gør noget ved denne sag men…det er ikke slut her hvis vi skal være stolt af at vise vores by og opland frem i årene frem

 • Jeg støtter fuldt ud Søren Visti reaktion overfor ejeren af omhandlet ejendom.
  Men ansvaret for at noget kan henligge så skæmmende over så langt tid er et tegn på at noget i vores system ikke fungere og her må man pege på at den lovgivning der er, den holdning / forståelse fra brandforsikringen og den finansiele sektor bør ændres så man kan håndtere dette problem.
  Det offentlige / kommunen bør pege på problemstillingen overfor de relevante instanser så man kan få lovgivningen ændret så der kan skrides ind og handles med efekt.

 • Poul Sørensen

  Giv dog manden en sidste mulighed til at enten sælge grunden, eller få ryddet op på pladsen.
  Forslag, hvis ikke den er solgt eller bragt i orden inden 1. november 2014.
  Er Kurt Strøm indforstået med at grunden sælges på auktion til højstbydende.
  Denne skal så straks få grunden bebygget. eller bruge den til det formål, som ejeren har.
  Kunne være en opgave for handelstandsforeningen, eller kommunen.

 • Peter Jæger Christensen

  Så slemt er det vel heller ikke! Jeg synes ikke om at lægge folk i offentlig gabestok i vore dage! Og der er ikke foregået noget ulovligt. Folk kan jo bare gå uden om, hvis man ikke kan holde ud at se naturen vokse vildt og naturligt. Og hvorfor skal ejeren af tomten lade sig diktere af hvad Handelstandsforeningen og andre mener, stor respekt for det.
  Jeg selv holder også afstand til Torvet, når støjniveauet overstiger det uacceptable. Det er i min verden et større miljø problem end Tomten.

 • Peter Jæger Christensen

  Rettelse. Jeg mener selvfølgelig det acceptable.

 • Søren Christensen

  Jeg vil opfordre alle til at støtte Kurt Strøm.
  Det er nu han har brug for det, så han evt. kan få midler til at forandre den udskældte plet i Sæbys bymidte. At manden måske ikke har midler til at forskønne matriklen er en ærlig sag. At være fattig er en ærlig sag – det burde en socialist som hr. Visti da vide – om nogen.
  Jeg må indrømme, jeg døjer med at forstå socialisten Visti’s harme.
  Vi lever i noget, der skal forestille at være et frit land, og Kurt Strøm har sørget for behørig afspærring, så der ikke er nogen, der kommer galt afsted ved at færdes på matriklen. Så kan man vel ikke tvinge manden til at tilpasse grundens udseende, til noget der falder i bestemte personers smag. Sjovt nok nævner hr. Visti ikke noget om skolegrunden, der af udseende minder meget om Kurt Strøms matrikel, blot er skolegrunden mange gange større.
  Men alle har selvfølgelig lov til at have en mening om Kurt Strøms handlinger (eller mangel på samme om man vil) og om grundens udseende.
  Med hensyn til handelstandsforeningens såkaldte generøse tilbud:
  Hvem kommer til at betale for det arbejde, der skal udføres, i fald Kurt Strøm tager imod tilbuddet?
  Man skal vel være naiv eller socialist for ikke at regne ud, at det bliver Sæbys handlende, der i sidste ende kommer til at betale den regning.
  Hvor skal handelstandsforeningen ellers sende regningen hen?

 • Peter Ulrik Sørensen

  Der er vel ikke et eneste fornuftigt tænkende menneske i Sæby, der kan være uenig med Søren Visti i denne sag, lad os alle håbe denne skamplet på byen snart forsvinder, men er det ikke et gammelt ordsprog der siger “Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves”. Man kunne godt mistænke Kurt Strøm for at bruge denne skamplet som pressionsmiddel over for kommunen og handelstandsforeningen for at få lov til at bygge den ejendom på grunden, som efter hvad jeg har forstået, kræver end ændring i lokalplanen, en grim tænke, men man kan vist forvente alt fra den kant. Borgere i Sæby lad os nu sammen råbe op så vi får gjort noget ved denne skamplet, det har stået på alt, alt for længe.

 • Poul Sørensen

  Dem der vil have lavet om, kan købe grunden.
  Det er ejeren der bestemmer over sit matrikel..
  Der er noget der tyder på, at mange af de samme mennesker laver protest mod den model som var rentabel for ejeren.
  Derfor køb grunden og så kan man lave det man har lyst til.
  Det her er kun reklame stunt.

 • Christian Andersen

  Jeg syntes pladsen skal bruges til et kæmpe reklame skilt, for Open By Bight i Sæby ! Det er der jo efterhånden hver Fredag ….. så er det jo bare datoen der skal ændres!!

 • Sikken dog en debat dette er blevet til….hvem kan dog ikke se og forstå at der skal gøres noget ved denne skamplet i vores midtby !!!! Den har stået sådan alt for længe. Her i byen gør handelsstandsforeningen så meget godt for vores by og turister at vi da kun kan være stolte over deres tilbud til Kurt strøm. Der stilles spørgsmål til hvem der skal betale regningen hvis han tog imod tilbuddet ….helt ærligt hvem ville ikke gerne hjælpe med at det blev gjort til et pænt hjørne ?? Giv nu lige Søren visti det skulderklap han burde have for at sætte debatten her igang og støt ham, og lad os alle stå sammen om vores dejlige by.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brandtomt i Vestergade -
Nu har Søren Visti fået nok '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger