Skolestart på Hørby Efterskole<br>…

Skolestart på Hørby Efterskole

15. august 2014 - kl. 16:00 - af

IMG_3081_600x250Når man starter på efterskole er det hele nyt; nye lærere, kammerater, rutiner og omgivelser – og man skal forholde sig til det hele på én gang. Det er noget af en mundfuld for et ungt menneske, der “flytter hjemmefra” for første gang. Det er vigtigt, at man hurtigt får nye venner og kommer til at føle sig tryg.

Søndag den 10. august var der skolestart for årgang 14/15 på Hørby Efterskole. Forstander Mogens Vestergaard bød nye elever og deres forældre velkommen til et skoleår, der vil give de unge oplevelser for livet. Dagen bød på fælles introduktion med kaffe og kage, velkomsttale, lærerpræsentation, fællessange og masser af efterskolestemning. Efter arrangementet kørte forældrene hjem og eleverne kunne starte med at lære deres nye værelses- og huskammerater at kende.

For at komme godt i gang med skoleåret er det vigtigt, at man hurtigt bliver tryg i de nye rammer og lærer sine nye kammerater at kende. Men med omkring 120 elever kan det godt være noget af en udfordring. Derfor er det på Hørby Efterskole en tradition, at man allerede mandag, når et nyt skoleår starter, tager på en fælles ryste-sammen tur.

I år var det Spejdercentret ved Thorup Hede, der lagde plads til. Elever og lærere tog de omkring 20 km. på cykel, byggede og sov i bivuak, lavede mad over bål og lavede forskellige aktiviteter med det formål at komme genertheden til livs og lære hinanden at kende, og eleverne sprang ud i alle de nye udfordringer med krum hals. Alle kommer med hver sin historie og værdifulde bidrag til fællesskabet, som i løbet af kort tid vil vokse sig stærkt og danne ramme om elevernes læring og udvikling.

Tirsdag vendte alle cyklerne hjem igen, godt trætte oven på de mange nye indtryk. I de kommende dage vil eleverne arbejde på at blive dus med deres individuelle læringsstile, tilpasse skemaer og definere personlige mål for deres efterskoleophold. Der er hermed taget hul på et nyt skoleår på den nordjyske efterskole, der tiltrækker mange unge ved gennem de senere år at have lagt kræfter i at udvikle en pædagogisk linje og faglighed, der bygger på den nyste viden om læring.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolestart på Hørby Efterskole
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER