3 projekter samme dag – samme sted

3 projekter samme dag – samme sted

14. august 2014 - kl. 0:04 - af

IMG_5255_600x250Cykelløb, koncert og kirsebær – en god kombination!

Det er i Voerså, det sker lørdag 30. august. Hele tre arrangementer er der, på den gamle krogrund.

Lørdag formiddag klokken 11.00 starter Voerså IFs Venner et sponsorcykelløb med start og mål på krogrunden. Her cykles der en time i byen på en ca. 1½ kilometer lang rute på Østkystvejen, hvor der er hele to bakker, der skal forceres flere gange, men til gengæld går det så ned ad bakke den anden vej.

Voerså IFs Venner håber, at både unge og ældre pumper cyklen og deltager i løbet til fordel for ungdommen i Voerså IF.

Til vinderne i løbet er der 1. 2. og 3. præmier til flest kørte kilometer samt til flest indkørte kroner.

Alt imens nogle må svede på cyklen, kan tilskuerne mæske sig i grillpølser samt øl og vand, som sælges ved startstedet.

Næste projekt står Voerså Borgerforening for. Her kommer Sæby Musikkorps 13.00 og giver en ca. 45 minutters koncert på krogrunden.

Sidste arrangement starter 14.00, og det er Voerså Kirsebærlaug, der kommer på banen. Her inviterer lauget alle interesserede til at møde op til ”Kirsebærrets Dag”, som lauget arrangerer en gang årligt – midt i kirsebærtiden.

Her er det tilladt at købe, sælge og bytte alle mulige slags produkter, hvor kirsebær indgår, som en del af produktet.

Voerså Kirsebærlaug fremfører Voerså som ”Kirsebærrets By”, og det er efter tidligere tiders overleveringer, hvor kirsebær var en ekstra indtægt for alle husstande og gårde i området. I blomstringstiden flød hele byen med flotte hvide kirsebærblomster, når de faldt af træerne og satte i knop til bær.

På sigt håber lauget, dette vil være en tilbagevendende begivenhed i byen – især efter der i efteråret 2011 blev plantet 200 nye kirsebærtræer i private haver i byen.

Kirsebærlauget sørger for, der kan købes kaffe og kirsebærlagkage på stedet.

I tilfælde af vejrguderne ikke er venligsindede denne dag, står det store foreningstelt klar på krogrunden til at huse alle.

Til alle tre arrangementer er der fri entré og fri parkering.

Toiletforhold
Foreningerne bliver af og til spurgt om toiletforholdene i byen, når der arrangeres disse former for aktiviteter. Det er meget nemt at svare på. På den gamle krogrund, står der et toilethus til fri afbenyttelse, som også handicappede benytter. Herudover er der toiletter, både på den gamle fiskerihavn og ved Bådudlejningen. Hvis man skulle vove sig længere væk fra området til jollehavnen, så er der også udmærkede toiletforhold på havnen.

Et par af stederne har der før i tiden været lidt problemer med svineri, som ikke kan kaldes hærværk, men ”drengestreger” som det at proppe en hel rulle toiletpapir ned i WC kummen eller rive alt toiletpapiret af rullen og lade det flyde over hele toilettet. Disse ”drengestreger” er nu stoppet, efter der alle steder er sat overvågning på i døgndrift.

IMG_5260 IMG_5269 IMG_5276 IMG_5273 IMG_5264 IMG_5232_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '3 projekter samme dag – samme sted' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER