Spar Nord Bank A/S afleverer rekordregnskab

Spar Nord Bank A/S afleverer rekordregnskab

13. august 2014 - kl. 13:21 - af

Spar-Nord_skilt_600x2501Med et resultat før skat på 512 millioner kroner har Spar Nord Sæby sammen med de øvrige Spar Nord-banker netop afleveret det bedste resultat for et første halvår i bankens historie.

Med et resultat før skat på 512 millioner kroner udviklede første halvår 2014 sig til det bedste første halvår for Spar Nord nogensinde. Resultatet er 54 procent bedre end samme periode sidste år og svarer til en egenkapitalforretning på 15,3 procent.

Faldende nedskrivninger og stigende gebyrindtægter er ligesom kursgevinsten fra salget af Nets-aktier med til at sikre rekordresultatet.

Direktør Jan Gudiksen i Spar Nord Sæby er godt tilfreds med udviklingen i første halvår og fremhæver, at regnskabet viser fremgang på alle væsentlige områder.

– Det er svært ikke at være tilfreds med det bedste første halvår i bankens historie, og dertil kommer så, at regnskabet også viser nogle positive tendenser som eksempelvis faldende nedskrivninger, siger Jan Gudiksen.

Spar Nords samlede nedskrivninger lander i første halvår på 169 millioner kroner og falder dermed 17 procent sammenlignet med første halvår 2013.

Lånelysten er tilbage
Direktør Jan Gudiksen hæfter sig også ved, at regnskabet viser spæde tegn på, at kundernes lånelyst er på vej tilbage. Bankudlånet er vokset i andet kvartal, og dermed er en længerevarende tendens med faldende bankudlån brudt.

– Danskernes lyst til at låne har været meget beskeden de seneste år, og derfor har faldende bankudlån igennem mange kvartaler været en af vores største udfordringer. Og det vel at mærke til trods for, at vi på landsplan i flere år har haft en kundetilgang i niveauet 10.000 nye kunder netto om året, uddyber han og tilføjer afsluttende:

– Derfor er det glædeligt, at kurven nu er knækket, og vi håber naturligvis, at den genfundne lånelyst er kommet for at blive.

Fastholder forventningerne
På baggrund af udviklingen i første halvår fastholder Spar Nord forventningen om en samlet basisindtjening før nedskrivninger for hele året i niveauet 1,1 milliarder kroner. Hertil skal lægges kursgevinsten på 175 millioner kroner fra salget af Nets-aktier. 

Om Spar Nord
Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 71 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Bank A/S afleverer rekordregnskab' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger