Renoveringen af Ringparken går planmæssigt

Renoveringen af Ringparken går planmæssigt

12. august 2014 - kl. 16:07 - af

Ringparken_600x250Sådan siger arkitekt Tina Laursen. Hun er en af partnerne i ENERGIHUSET A/S, som er et uvildigt rådgivnings og projekteringsfirma, der beskæftiger sig med et bredt spektrum af rådgivning indenfor byggebranchen, for såvel erhvervsvirksomheder, entreprenører, boligforeninger, samt mindre håndværksfirmaer og privatpersoner.

Således er firmaet netop i gang med en gennemgribende renovering af Ringparken i Sæby, en del af Frederikshavn Boligforening.

Ringparken består af 22 lejemål, som blev opført i 1966, men på grund af opstigende grundvand, var boligerne fugtskadede. På et beboermøde den 28. oktober 2013 vedtog beboerne så at sige ja til en helhedsplan, som ville bringe afdelingen op fremtidens energistandarder, og ligeledes opfylde vilkår for “2020” energikravene.

De beboere, som gerne ville flytte tilbage til et nyt lækkert hus blev genhuset, mens andre valgte at flytte væk fra Ringparken.

Arkitekten bag renoveringen, Tina Laursen fortæller, at det betyder:
At der bliver monteret solceller på tagene, som skal producere el til opvarmning via varmepumper, samt drive genvexanlæg, som skal sikre et godt indeklima.

Der monteres solafskærmning, der skærmer for solen om sommeren, og der ved mindsker behovet for afkøling om sommeren. Samtidig sikres vintersolen at kunne komme ind, som hjælp til opvarmningen af lejemålet.

Der installeres “Smiley paneller”, som skal hjælpe beboerne i lejemålene med at sikre et optimalt indeklima.

Der ud over er badeværelserne renoverede og gjort større, og lysforholdene i husene er forbedrede, idet der bliver åbnet til kip.

De 12 beboere, som har valgt at blive genhuset, for at flytte tilbage efter renoveringen, kan nu glæder sig til at kunne flytte ind i flotte, nye, tidsvarende og energibesparende huse ca. 1. april 2015.

Ringparken4 Ringparken3 Ringparken2 Ringparken1 Ringparken

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Renoveringen af Ringparken går planmæssigt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER