Ordet er Frit : Total PROTEST mod Skifergas Prøveboring

Ordet er Frit : Total PROTEST mod Skifergas Prøveboring

12. august 2014 - kl. 9:15 - af

protest_600x250Undertegnede har besøgt Protestlejren Total PROTEST et par gange på en Mark overfor Skævevej 100 og 300 meter fra Arbejdspladsen på OVENSTRUPVEJ hvor arbejdet udføres og det er blevet en heftig sag.

Når alt kommer til alt er TOTAL PROTEST! fra deltagerne nok blevet slået lidt misvisende op for det er ikke Firmaet TOTAL man er ude efter … det er Prøveboringerne og det Politiske ansvar bag samme man gerne vil have flyttet og derpå have stoppet forsøg med Skiffergas Boringer i Danmark inden det går galt.

Set fra medlemmer af Gruppen bag Total PROTEST! er TOTAL jo kun entreprenør som udnytter at man har givet grønt lys til disse Boringer … de er jo kun værktøjet som udføre arbejdet.

Lands Politisk er det blevet meget varmt at føre debat og Oplysning om Skifergas og udbrede kendskabet til hvad det egenligt arbejdes med men på det seneste har der været Artikler i både Information og i Fagbladet Ingenøren .. om disse projekter og bla. den risiko man løber og de uheld som i værste fald kan koste det bedste vi har vortes GRUNDVAND

Jeg besøgte Total Protest Lejren i går søndag den 10 August og her havde man vel haft 20 til Overnatning … der er unge og ældre .. og de som kom længst væk fra var et Ægtepar på Fyn samt 2 unge Studerende fra København som med Rygsæk havde taget turen til DYBVAD og Protest Lejren Skævevej 100.

Gruppen har sin egen Hjemmeside www.totalprotest.dk samt kan findes på Facebook under det samme Total Protest … med godt 1000 besøgende Likes.

Selv orientere jeg om forløbet på min Billedgruppe “Verden i Følge Keld Gydum” som er meget aktiv. Jeg er mig selv bakkende op om “Total PROTEST! og Danmarks Naurfredningsforening.

De LOKALE i område bakker op om lejren, man Levere Mad – Frugt – Kaffe og Morgenbrød og andre fornødenheder som gratis Toilet Papir til Lejrens fire Toiletter.

Selv er jeg ikke en delv af Lejren … det skyldes mit transport middel, men jeg støtter 112% op bag ved et STOP AF DETTE GLADMANDSVÆRK, som ingen har klarhed over hvor kan ende.

Jeg er også her UPOLITISK, det er Miljøet jeg kæmper for og de mange fare der er i disse Boringer som ved en fejl kan ændre grundvandet i en Radius på 10 Km.

Jeg under mig såre over vores Politikere i Frederikshavn for de har ikke set sig andet end blind på profit og penge og da slet ikke Miljø
Vi har Borgmesteren Birgit S. Hansen boende i området … Fhv. Borgmester Lars Møllers Ejendom ligger i området og til slut Pensionerede Bankdirektør fra Venstre boende i området og enten læser de kun historien halvt eller også lukker de øjnene for VIRKLIGHEDEN.

Når dette ikke er en PROTEST mod TOTAL, så er det en protest til Borgmesteren og det siddende Byråd sammen med en PROTEST til Staten om at VI ikke ønsker forsøg med Skifergas å Dansk Jord.

Frankrig har sagt NEJ TAK, og senest mener jeg at have læst at Tyskland Dropper Skifergas …..

Jeg vil gerne bruge dette indlæg, som en løftestang både for Protestlejren … på Skævevej 100 men også for vores indstilling til Miljø og Grundvand de næste mange 1000 ÅR ….

Besøg Lejren … hør om VIRKLIGHEDEN, og følg med i Pressen … dette er først lige startet men jeg er sikker på at med Oplysning vil man meget hurtig kunne vende tommelfingeren ned af for der er kun ulemper og fare for vores MILJØ.

Med venlig hilsen Keld Gydum – Støtte til Total PROTEST .. både i Lejren ved Dybvad men også på FACEBOOK og via deres Hjemmeside
I øvrigt holder man Protestsang om Eftermiddagen mellen 16:30 og 17 ved Porten til Vagten på OVNSTRUPVEJ.

De kommer fra hele landet og som nævnt kommer hjælp fra det Lokale område .. i form af prataktisk hjælp og Naturalier ….

Der er også altid kaffe på kanden og et fantastisk sammenhold på Protest Camp – Total Protest Skævevej 100 PÅ GENSYN

Med venlig Hilsen
Keld Gydum – Fotograf ud i Vendsyssel – Maritim Fotograf og Motivjæger

4 kommentarer til “Ordet er Frit : Total PROTEST mod Skifergas Prøveboring” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Ordet er Frit : Total PROTEST mod Skifergas Prøveboring”

  • Ritta Fischer Jensen

    Tak for dit indlæg. Jeg er enig i, at det er danske politikere, der har ansvaret for, hvad der sker i denne sag. – Det er også danske vælgeres ansvar at stille spørgsmål til partierne, når der om ikke så lang tid skal være folketingsvalg. – Men jeg synes nu, at TOTAL PROTEST er et elegant ordspil for aktiviteterne. – I denne situation er firmaet TOTAL jo aktøren. Et fransk firma, der ikke må lave boringer i sit eget land. – Rundt om i verden er der andre firmaer i gang, men de bliver på denne måde også omfattet af TOTAL PROTEST!

  • Keld Gydum rammer lige hovedet på sømmet her. Jeg bruger også meget tid på at oplyse om de konsekvenser udvinding af skifergas har, men folk flest tror man er fuld eller tosset, indtil man siger til dem, så søg ordet på Google, eller tjek sider som http://www.totalprotest.dk eller http://www.skifergasnejtak.dk eller hvis man fortæller dem, at i USA koster udvindingen af skifergas over 40 mia., og at der kun kommer gas op til en salgsværdi af godt 30 mia. Men så læs med her… http://www.information.dk/483319 … eller … http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-73757066:skifergas-er-m%C3%A5ske-alligevel-ikke-en-guldmine.html

  • Jeg er også imod boringerne, men der er for mange penge på spil for staten (ikke kommunen) til at de siger nej. Og de er fuldstændig ligeglade med de berørte beboere og naturen……. Jeg prøvede lige for sjov at skrive “skifergas positiv” og “skifergas negativ” på google. Den positive del gav et søgeresultat på 89.400 hits, mens den negative søgning gav 40.500 hits. Hhhmmmm.
    Jeg ved snart ikke hvem man skal høre på. Dem der er for, finder alle de gode historier. Dem der er imod, bombardere en med negative historier. (men sådan vil det jo altid være)
    Hvis de fortsætter boringerne (som det desværre ser ud til) så kan man da håbe at det giver et plus til statskassen, og ikke går ud over vores grundvand og hvad der ellers kan ske. (ved godt der nu kommer en lang smøre om at det ikke kommer til at give overskud). Men hvis de fortsætter, kan vi da håbe på noget profit, i takt med (og det er det vigtigste) at der ikke sker noget med naturen. 🙂

  • Dette svineri skal bare stoppes omgående. Utroligt at vi har et byråd i Frederikshavn der sover totalt og ikke kan se konsekvensen af sådan noget pis.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er Frit : Total PROTEST mod Skifergas Prøveboring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger