Nordjyske Bank fordobler sit resultat

Nordjyske Bank fordobler sit resultat

12. august 2014 - kl. 13:23 - af

SONY DSCNordjyske Bank opnår i første halvår 2014 et resultat før skat på 95 millioner kroner. Det er en fordobling i forhold til året før og indeholder blandt andet bankens bedste basisindtjening nogensinde.

Nordjyske Bank har i dag offentliggjort sit halvårsregnskab for 1. halvår 2014 og kan fremvise fremgang på stort set alle nøgletal. Resultat før skat er steget til 95 millioner kroner, og det er en fordobling i forhold til 1. halvår 2013, hvor resultat før skat lå på 48 millioner kroner.

Bankens ledelse er tilfreds:

– Der er flere gode grunde til at være tilfredse med første halvår 2014. Vi skaber et resultat før skat på 95 millioner kroner via en god kombination af selvskabte og konjunkturbestemte årsagssammenhænge. Det anser vi for et tilfredsstillende niveau, idet vi nu forrenter vores egenkapital med ikke mindre end 13,8 procent, forklarer bankdirektør Claus Andersen fra Nordjyske Bank.

Banken har i perioden øget sin basisindtjening til 117 millioner kroner, hvilket er det højeste niveau nogensinde i bankens historie. Den øgede basisindtjening kommer blandt andet på baggrund af et øget aktivitetsniveau inden for formuepleje og Private Banking og heraf følgende indtægter på gebyrer og provision på 77 millioner kroner. Samtidig er driftsudgifterne faldet fra 139 millioner kroner til 134 millioner kroner blandt andet som følge af en organisationstilpasning, der dog først får fuld effekt i 2. halvår:

– Basisindtjeningen er jo vores kerneforretning, og det er her, at vi for alvor har indflydelse på resultatet. Her har vi blandt andet øget vores fokus på tilgang af nye private kunder og erhvervskunder, og det er lykkes at hente et større antal nye kunder ind trods stigende konkurrence, siger Claus Andersen og fortsætter: – Af samme grund kan vi fastholde vores udlån på godt 5,5 milliarder kroner. Det er vi godt tilfredse med konjunkturerne taget i betragtning. 

Og netop konjunkturerne påvirker bankens resultat i både positiv og negativ retning. Nordjyske Bank noterer sig en fortsat tilbageholdende investeringslyst, og derfor har banken 1,7 milliarder kroner mere i indlån end i udlån. Samtidig blæser der dog mildere vinde over Nordjylland, og derfor kan banken reducere nedskrivningerne på udlån med ikke mindre end 24 procent – fra 63 millioner kroner i 1. halvår 2013 til 48 millioner kroner i 1. halvår i år.

Alt i alt ser ledelsen positivt på fremtiden:
– Vi forventer også for resten af året en fortsat positiv udvikling. Vi vil have fokus på at øge indtjeningen og minimere udgifterne, og så skal vi hente endnu flere nye kunder ind – både ved at være opsøgende og ved at tage godt imod de mange anbefalinger og henvisninger vi får fra eksisterende kunder. Det vil helt sikkert være udslagsgivende både på den korte og lange bane, slutter Claus Andersen.

Nordjyske Bank hæver med halvårsregnskabet nedre interval for indtjeningen. Banken budgetterer nu med en basisindtjening – før betaling til Indskydergarantifonden, nedskrivninger på udlån og kursregulering af 2 værdipapirer – på mellem 190 og 210 millioner kroner mod tidligere udmeldt mellem 175 og 210 millioner kroner.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske Bank fordobler sit resultat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER