100 år – Et liv fyldt med oplevelser

100 år – Et liv fyldt med oplevelser

12. august 2014 - kl. 12:45 - af

IMG_9851_600x250Mandag den 11. august fyldte Poul Christensen 100 år.

Poul er født og opvokset i Frederikshavn og er en meget livsglad, mødekommende og gæstfri mand.

Han kom på arbejdsmarkedet allerede som 14-årig, lige efter han var blevet konfirmeret, og arbejdslivet startede som fisker på Nordsøen sammen med sin far og to brødre. Her arbejdede han i 8 år, indtil han skulle aftjene sin værnepligt ved Marinens Flyvestation i Ringsted.

Efter aftjent værnepligt uddannede Poul sig til diakon, da han har fået nok af arbejdet som fisker.

Uddannelsen til diakon førte til forskellige opgaver, som plejer og andet ved forskellige sømands- og soldaterhjem, og gennem dette arbejde var Poul udsendt til den danske sømandskirke i Gent i Belgien – en tid som han med glæde ser tilbage på og gerne fortæller om igen og igen. Her oplevede han 2. Verdenskrig på meget tæt hold, og da kirken i Gent lukkede pga. krigen, var han sidste mand på stedet.

Poul fortæller, at han som sidste mand blev arresteret og afhørt, da man troede, han var spion.

Efter denne periode rejste han hjem mod Danmark, og tog turen gennem det krigshærgede Tyskland via Berlin. Her måtte han i 1940 overnatte på banegården juleaften pga. krigen. Efter at være kommet helskindet hjem til Danmark, arbejdede Poul på sømandshjemmet i Frederikshavn og kom med i modstandsbevægelsen. Det er ikke noget, der rigtig bliver snakket om, men kun nævnt når livshistorien bliver fortalt.

Poul kom efterfølgende til at arbejde ved banen i Frederikshavn, og bliver i 1946 gift med Mie.

Mie og Poul får døtrene Jytte og Anna Margrethe, og i 1950 flytter familien til Sæby, hvor Poul får arbejde ved Hjørring Amts Vejvæsen.

I 1961 bliver han ansat ved Sæby Kirke som graver og kirketjener. Arbejdet ved kirken var en stor glæde for ham, og han nød, når der kom turister for at besøge kirken. Dette gav ham mulighed for at bruge sine sprogkundskaber, som han havde lært gennem sin uddannelse og sine oplevelser gennem sin ungdom og sit voksne liv. Han fik skabt venskaber med udlændinge, der gav ham muligheder for rejser til blandt andet Tyrkiet og Tyskland. I dag har Poul stadig kontakt med en enkelt familie i Tyskland, der også har sendt ham en hilsen på den store dag.

Poul har altid nydt at komme ud og foretog sig meget sammen med konen Mie, deriblandt rejser til udlandet. Fritiden blev også brugt på vedligeholdelse af hus og ikke mindst hans blomsterrige have. Det var noget Poul gik og stadig går meget op i, at omgivelserne omkring ham ser pæne og velplejet ud, og han har da også vundet flere præmier for sin flotte have.

I 1995 mister Poul sin kone og flytter så i lejlighed, hvor han selv stod for det huslige, indtil han 10 år senere flytter på Sæby Ældrecenter. Her fik han sin egen lille lejlighed med en lille have, hvor han stadig går og passer og plejer sine blomster, så godt som han nu kan.

”Jeg har det rigtig godt her, hvor jeg er, og personalet er rigtige søde i mod mig”, fortæller Poul med et meget glad og tilfreds smil på læben.

Fødselsdagen blev fejret med venner og familie, samt Pouls to døtre, fem børnebørn og ni oldebørn, men der ud over fik Poul også besøg af Borgmester Birgit Hansen, der ligeledes kom for at ønske tillykke med den store dag.

Poul er dog ikke den ældste beboer på Sæby Ældrecenter eller for øvrigt i hele kommunen. Det er Olga Jensen som er 104 år og hun bor tilfældigvis ligeledes på Sæby Ældrecenter.

IMG_9870_600x400 IMG_9865_600x400 IMG_9874_600x400 IMG_9883_600x400 IMG_9889_600x400 IMG_9849_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '100 år – Et liv fyldt med oplevelser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER