Pas på de små i trafikken<br>…

Pas på de små i trafikken

1. august 2014 - kl. 0:05 - af

600x250 Politi0I de kommende uger vil mange nye og små trafikanter bevæge sig ud på vejene. Alene i Frederikshavn kommune starter 613 børn i 0. klasse. Derfor er kommunen med i den landsdækkende kampagne ”Pas på de små i trafikken”. Kampagnen skal minde trafikanterne om at passe ekstra godt på de nye skolebørn på vejene, og give forældrene gode råd til at træne med deres børn, så de bliver sikre trafikanter.

Det kan være svært at overskue trafikken, når man kun er 5 eller 6 år og skal over en skolevej, hvor biler, cyklister og knallerter suser forbi i høj fart. Samtidig er der mange nye regler og gode råd, som børnene først skal til at lære og huske i trafikken.

For at hjælpe børnene og forebygge trafikulykker er Frederikshavn kommune gået sammen med politiet, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Med kampagnen ”Pas på de små i trafikken” bliver trafikanterne mindet om, at passe ekstra godt på de mange skolebørn, der nu skal ud i trafikken hver dag.

– Det er et stort ansvar at få børnene sikkert til og fra skole. Vi skal alle være med til at passe godt på de mange nye børn i trafikken. Derfor har vi blandt andet sat plakater op langs skolevejene, så bilisterne er ekstra opmærksomme og husker at sænke farten ved skolerne, siger Trafiksikkerhedsudvalget i Frederikshavn kommune.

Politikontrol ved skolerne
Politiet vil i ugerne omkring skolestart sætte ind med ekstra kontrol ved mange af landets skoler. Det gør de for at få bilisterne til at lette foden fra speederen og holde godt øje med de mange nye skolebørn i trafikken. Hvert år stopper politiet mange bilister, der kører for stærkt eller ikke er opmærksomme, når de kører på en skolevej.

Derfor opfordrer kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden alle bilister til at sætte farten ned og holde ekstra øje med og vise hensyn når de møder de små i trafikken.

Øvelse gør mester
Forældrenes rolle er vigtig når fremtidens trafikanter skal klædes godt på. De skal ud på vejene og træne trafiksikkerhed med deres børn. Det kræver øvelse og praktisk erfaring, hvis børnene skal blive sikre trafikanter og lære, hvad de skal holde øje med på vejene.

Derfor får alle forældre materialer, der nemt og enkelt viser, hvordan man kan træne med sit barn og give barnet en trafiksikker viden og erfaringer med i skoletasken.

–        Skolestartskampagnen sætter fokus på, hvor vigtigt det er, at forældrene kommer ud i trafikken med deres børn og øver vejen til skole. Hvis man kun kører sine børn i skole i bil, så lærer de ikke at begå sig i trafikken. Parker eventuelt et stykke fra skolen og gå det sidste stykke og tal om, hvad barnet skal være opmærksom på, siger Gitte Aagaard, pædagogisk konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

5 gode råd til de nye skolebørns forældre:

  1. Vælg den sikreste rute til skolen – ikke nødvendigvis den korteste
  2. Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne
  3. Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken
  4. Er du i bil så vælg evt. en ugentlig gå- eller cykeldag
  5. Husk at børnene kopierer dine vaner i trafikken

Bag om kampagnen ”Pas på de små i trafikken”
Den landsdækkende kampagne ”Pas på de små i trafikken” kører fra uge 32 til og med uge 35.
Kampagnens formål er at få især bilisterne til at vise hensyn til de nye, små trafikanter og at få forældrene til at træne skolevejen til fods eller på cykel med deres barn.

Store plakater med billeder af børn ved skolerne skal minde bilisterne om, at de skal passe på de nye elever, og lærerne udleverer ved skolestart et opgavehæfte til 0. klasserne med trafikopgaver. Forældrene får desuden en folder med gode råd til, hvordan de kan træne i trafikken med deres barn. Skolerne i Frederikshavn kommune har også fået kasketter og refleksveste, så eleverne i 0. klasse er synlige, når de eksempelvis skal på tur.

Besøg www.sikkertrafik.dk/skolestart og find mere information om kampagnen, gode råd om trafiktræning og meget andet.

Bag kampagnen står Rådet for Sikker Trafik, Kommunerne i Danmark og TrygFonden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på de små i trafikken
... '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER