Hvad er det der flyder i vandet ved Lyngså?

Hvad er det der flyder i vandet ved Lyngså?

1. august 2014 - kl. 11:39 - af

Soekabel_600x250Frederik Bjerg Jensen, hans fætter og tanten Mette Krogh er på ferie i Nordjylland, og de skulle ud og bade, og så så de, noget der stak op af vandet. ”Vi troede først, det var en ret tyk hval, der var strandet derude”, fortæller Frederik Bjerg Jensen til TV2Nord.

Torsdag var de på stranden i Lyngså og de to drenge svømmede ud for at undersøge sagen.

”Jeg troede bare, det var en sort gummibåd, der lå med bunden i vejret, så jeg spurgte drengene, hvad det var, og de svarede, det er søkabler. Hvad er det? spurgte jeg, og kan I så komme ned derfra”, fortæller Mette Krogh om oplevelsen.

Men drengene havde ret. Det er et søkabel, strandgæsterne kan se i vandet, men der er ingen grund til panik.

”Der er ikke noget farligt ved kablet, da der ikke er nogen spænding på, men det kan selvfølgelig ikke anbefales at man kravler op på det”, siger Morten Vilhelmsen, der er projektleder ved Energinet.dk, som er ved at arbejde på et nyt søkabel mellem fastlandet og Læsø. Det er en forbindelse til Sverige, hvor det ældste kabel er godt 50 år gammelt.

Formand for Frederikshavn Kommunes teknikudvalg Lars Møller (V) fortæller til TV2/Nord at kommunen godt ved, at der vil være synlige tegn på arbejdet, men man har ikke overvejet at oplyse borgerne om det.

Se indslaget fra TV2Nord herunder

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad er det der flyder i vandet ved Lyngså?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER