Jordbærrets dag<br>…

Jordbærrets dag

30. juni 2014 - kl. 12:19 - af

Cakepops isvaffel og jordb_600x250Det er midsommer, og de lange aftener med lys og varme har for længst indtaget deres plads i vores travle liv. Og trods en meget lang tør periode, så indbyder naturen os nu igen til det veldækkede bord med alverdens bær og frugter.

På Pedersholt er det netop nu jordbær, hyld og rabarber, der indtager deres ledige stunder. Der produceres safter, sennep og urtesalte og samles råvarer til te.

Søndag den 6. juli slår ZENAS-Pedersholt derfor dørene op til det næste arrangement i årets række af specielle dage: Jordbærrets dag.

På gårdspladsen er rejst et telt, og der vil være talrige smagsprøver på produkter og retter m.v. med jordbærret som den absolutte hovedperson. Arrangementet vil desuden også indeholde et lille oplæg/foredrag om jordbærret, som vi nok som danskere hylder og anerkender til fulde.

Det bærer jo også de danske farver, men som Frank Zenas, Pedersholt siger: ” Alligevel står det lidt i skyggen af så mange andre ”superbær”. Blandt andet er blåbær og havtorn blevet meget populære som ”super-food”, men ”jordbærret overgår dem alle i sundhed og kraft”, slår Frank Zenas fast. ”Det bør vi gøre noget alvorligt ved. Dagene er lang, solen skinner og der er plads til hygge på terrassen med god mad og så naturligvis: økologiske jordbær”.

Jordbærret er rig på vitaminer og kostfibre, på jern og kalium og en kostbar gave med talrige antioxidanter, og så er det med sine mange flavonoider en rigtig ”booster” af vores immunforsvar. Jordbær er derfor hjerte- sund mad. Og så er det jo meget kaloriefattigt, hvis man nyder jordbærret alene, og det kan man sagtens gøre. Det er straks lidt værre med kalorierne i de mange tilsætninger til jordbærret i vores daglige madlavning.

Arrangementer vil byde på forslag til retter med jordbær, lige fra suppe til steg og is samt i safter og kage. Prisen for at deltage er kr. 30,- for voksne, men så kan man også sagtens spise sig mæt i de mange smagsprøver.

Hvis der er stemning for det, vil der blive arrangeret en gåtur på markerne kl. 13.00, hvor frank Zenas bl.a. vil tale om de mange produkter, man anvender i produkterne fra ZENAS-Pedersholt.

Arrangementer finder sted på Pedersholt, Tryvej 201 ved Dybvad søndag den 6. juli fra klokken 10 til 17.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jordbærrets dag
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger