I er ikke velkomne!<br>…

I er ikke velkomne!

27. juni 2014 - kl. 10:16 - af

sommerudstillingAlle historier har som bekendt to sider. Det gælder også historier om Flygtninge i forbindelse med 2. verdenskrig.

Den ene side af sagen kan sommeren over opleves i Retfærdigheden, hvor der er udstilling om de flygtningeruter, der via Sæby fragtede flygtninge til det neutrale Sverige under krigen. Lidt længere oppe af Algade, på Museet, fortælles en helt anden historie om flygtninge i Sæby i forbindelse med 2. verdenskrig. Det er en anderledes barks historie, og for mange ukendt eller glemt, men den viser heller ikke lyse sider af den danske historie.

”I er ikke velkomne!” er titlen på udstillingen på museet, men alle er selvfølgelig meget velkomne til at kigge ind. Udstillingen fortæller om østtyskernes farefulde flugt fra Den Røde Hærs fremmarch, den danske modtagelse af de tyske flygtninge og livet i de danske flygtningelejre. Der er særligt fokus på flygtningelejrene i lokalområdet i Sæby og Østvendsyssel. Udstillingen giver et indblik i et stykke besættelseshistorie, som de færreste kender til. De kom til Danmark, men hvor mange var de egentlig? Hvor kom de fra og hvor længe blev de? Det er nogle af de spørgsmål, som du kan få besvaret i udstillingen. De tyske flygtninge er en del af den danske Besættelseshistorie, som ikke mange kender til.

Udstillingen på museet er en del af Kystmuseets EU-Interreg projekt, Marifus, der arbejder med kulturoplevelser og destinationsudvikling med nye lokale samarbejdspartnere. Da Kystmuseet har samarbejdet med ”Retfærdigheden” om udstillingen om Flygtningetransporterne til Sverige, var det oplagt at kæde de to historier sammen, og sætte temaet om de tyske flygtninge op som udstilling på museet i Sæby. Begge sider af historien er små stykker af verdenshistorien med et meget lokalt udgangspunkt i Sæby og Østvendsyssel, og begge er historier, der giver indsigt og stof til eftertanke.

Udstillingen er åbnet og kan ses sommeren over på Museet i Sæby, Nordjyllands Kystmuseum.

Flygtningelejr

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'I er ikke velkomne!
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER