HjulmandKaptain: <br>Rejseforsikring

HjulmandKaptain:
Rejseforsikring

27. juni 2014 - kl. 9:55 - af

M_Fruensgaard_07Hvad skal jeg gøre, hvis jeg kommer til skade på min ferie uden at have tegnet en forsikring?

Ja, vi har prøvet at stille Google det samme spørgsmål, og sjovt nok kommer der en masse sider op, som tilbyder, at man kan tegne forskellige forsikringer , men det er ikke det, man har brug for at få at læse om, når skaden er sket, og man netop ikke har tegnet en forsikring.

Selvfølgelig bør man – samtidig med, at man bestiller sin ferierejse – sørge for at tegne de relevante forsikringer . Det kan være afbestillingsforsikring, rejseforsikring, ferie- ulykkesforsikring, og der er sikkert også en masse forsikringsprodukter, som vi ikke har nævnt.

Men tilbage til emnet: ”Jeg har altså ikke tegnet nogen forsikring. Hvad skal jeg gøre? ”

Ja, til at starte med skal du stille dig selv det spørgsmål, om du var på en pakkerejse, eller om du selv havde arrangeret ferien, for når du er på en pakkerejse gælder der nogen særlige regler, som giver dig en bedre retsstilling.

Hvis du ikke været på en pakkerejse, så må du overveje, om der er nogen, som kan gøres ansvarlig for din skade, hvilket vil sige, at din skade skyldes, at andre har optrådt uhensigtsmæssigt. De alvorligste skader sker typisk i trafikken, og her er det værd at vide, at der er mange forskellige regler i de forskellige lande, som alle har til formål at sikre den skadelidte.

 

Hvis du er passager i en bil, som bliver ført af din ægtefælle, forælder, barn eller ven, er det den danske motoransvarsforsikring, som skal betale erstatning for den skade, du bliver påført ved trafikuheldet – herunder behandlingsudgifter, hjemrejse, svie og smerte (185 kr. pr. dag i 2014), tabt arbejdsfortjeneste og varigt mén.

 

Hvis du selv er chauffør afhænger det af situationen og skadeslandet, om du kan få det samme erstattet af modpartens forsikringsselskab. Kommer du til skade ved en aktivitet, hvor de lokale sikkerhedsprocedurer ikke er overholdt eller på et hotel som følge af manglende/dårlig vedligeholdelse, kan du måske få tilsvarende udgifter erstattet hos aktivitetsudbyderens/hotellets ansvarsforsikring.

Har du derimod været på en pakkerejse, er det pakkerejseudbyderen, som skal betale dine udgifter til hjemrejse mv., hvis skaden skyldes en påvist mangel ved pakkerejsen, medmindre pakkerejsebureauet kan bevise, at de ikke var ansvarlig for manglen.

En mangel kan f.eks. være, hvis All inclusive buffeten er inficeret med bakterier, at en flise sidder skævt ved swimmingpoolen, en chauffør, som smækker bagagelemmen ned i hovedet på dig – kort sagt alt det, som du ikke med rimelighed havde forventet, da du bestilte rejsen. Det skal bare være en del af ”pakken”.

Vi ønsker jer alle en god og skadesfri ferie.

God sommer fra HjulmandKaptain
Helle Mørch Sørensen, Advokat
Marianne Fruensgaard, Advokat (H), Associeret Partner
Jens Baagøe Thomsen, Advokat (L)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HjulmandKaptain:
Rejseforsikring'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER