Byrådet sagde “ja” til boring efter skifergas

Byrådet sagde “ja” til boring efter skifergas

26. juni 2014 - kl. 15:16 - af

Skifergas_600x250Frederikshavn Byråd vedtog onsdag at give det franske Total lov til at bore efter skifergas i Dybvad.

Boringen har skabt megen utryghed hos borgere og miljøorganisationer, da man er usikker på hvordan udvindingsmetoden vil foregå, og hvor de kemikalier, man vil sprøjte ned sammen med vandet for at løsne gassen fra skifterlagene, vil forsvinde hen.

Total har i første omgang kun tilladelse til at tage prøver af skiferlagene, så man kan undersøge om der overhovedet er skifergas. Så indtil da er der ingen grund til bekymring, hedder det fra Energistyrelsen.

”Hvis man finder gas, og dermed skal i gang med den egentlige boring, skal man igennem nye VVM-undersøgelser. Det er der ikke sagt ja til på nuværende tidspunkt”, fortæller civilingeniør Søren Frederiksen til DR Nyheder.

Søren Frederiksen fortæller videre, at skiferlagene ligger 3 til 4 km. under jorden, og hvis tilladelsen til boring skulle blive givet, er dybden grund nok til, at folk ikke skal være bekymrede for at kemikalierne slipper ud i grundvandet.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER