Synlige aktiviteter i landsbyerne…

Synlige aktiviteter i landsbyerne…

25. juni 2014 - kl. 7:59 - af

Kanoture i Praestbro copyNu vil landsbyerne frem i lyset, og i uge 31 går det løs med aktiviteter i Frederikshavn Kommune.

Idéen om at lave synlige aktiviteter i landsbyerne er opstået i Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune, og bagtanken er den, at Distriktsudvalget gerne vil vise landsbyerne frem. Aktiviteterne er for alle, og hvis det i uge 31 bliver en succes, er tanken den at fortsætte hvert år med nye aktiviteter på samme tidspunkt.

De deltagende landsbyer er Voerså, Lyngså, Præstbro, Ørtoft, Hørby, Gærum, Strandby, Jerup og Ålbæk.

Hvordan finder man aktiviteterne
Aktiviteterne kan ses i turistbureauernes katalog ”Den Gode Historie” fra Toppen af Danmark og på hjemmesiden. Desuden kan man finde dem på Facebook under ”Fra sted til sted” samt på Frederikshavns Kommunes hjemmeside under ”Arrangementer”.

Der lægges ud i den sydlige del af kommunen, hvilket vil sige landsbyerne Voerså, Lyngså og Præstbro, og det sker i dagene 28. og 29. juli.

Voerså til hest
Første arrangement er Voerså til hest, og det sker 28. juli 10.30. Startstedet er Vestergårdsvej 11. Man skal selv medbringe hest, og så bliver man guidet på en 8 kilometer tur i området ad grus- og skovveje samt på et stykke på asfalt.

Efter ridtet er der ren råhygge hos Ulla Christensen. Her bliver grillen tændt, og så kan man nyde sine medbragte lækkerier. Blot skal man huske at lægge et lille bidrag til grillkul samt hø og vand til hesten.

Naturen omkring Lyngså
Hele 3 børnevenlige vandreture er der at vælge mellem i Lyngså, hvor der lægges ud fra Værestedet 28. juli 13.00.

Turene går gennem ”Nature2000området” til Stensnæs strand, hvor der er flotte opskyl af strandskaller. Undervejs er der også mulighed for at kigge på køer, heste, får og grise, eller som noget helt andet kan man besøge naturlegepladsen.

Turledere fra værestedet er guider og har små fortællinger i ærmet undervejs. For børn under 12 år er deltagelsen gratis, ellers må man lægge en tyver for forfriskninger, info og rutekort.

Voer Å i kano
28. juli går starten fra Skæve bro 15.00, hvor Voer Å opleves fra vandsiden. Turen slutter første dag i Præstbro, hvor der er mulighed for overnatning i campinghytte eller shelter. Dagen efter fortsættes mod Voerså, hvor turen slutter på jollehavnen.

Under hele turen er der lokalkendte guider med.

Tilmelding skal ske til Søren Holm.

Voerså på cykel
28. juli 16.00 køres en motionscykeltur på ca. 20 kilometer op gennem Albæk Bakkers flotte natur. Undervejs fortæller guider om området, og der er indtil flere stop på ruten.

Startstedet er den gamle krogrund i Voerså, og deltagelsen koster kr. 20 – for forfriskninger, info og rutekort.

Petanque i Præstbro
Sidste aktivitet 28. juli er petanque i Præstbro 19.00 på banerne på Agernvej. Her er mulighed for at prøve spillet og dyste med de tilstedeværende. Udstyret kan man låne på stedet.

Spillet kan eventuelt kombineres med kanoturene. Deltagelsen er gratis, og instruktør er Mogens Sørensen.

Voerså – Lyngså til fods
Dag 2 er 29. juli, og her er der vandretur mellem Voerså og Lyngså. Der er frit valg, om man vil starte fra Voerså, på den gamle fiskerihavn 10.00, eller om man vil starte i Lyngså 10.30 fra Værestedet. I alt er turene ca. 12 kilometer.

Turledere fra borgerforeningerne i Voerså og Lyngså samt Værestedet er med på begge ture.

Dag 2 i kano
Der lægges ud i Præstbro 14.00 og fra Fæbroen 16.00. Turen er stadig målet på jollehavnen i Voerså. På begge ture er der guider med. Tilmelding skal ske til Søren Holm.

Afslutning
I forbindelse med afslutningen på de 2 dages aktiviteter, inviteres alle deltagere til at deltage i afslutningen på jollehavnen i Voerså. Her er der mulighed for at købe grillmad og andre forfriskninger.

Petanque i Praestbro copy Shelters og campinghytter  copy Voersaa ridestaevne copy Naturlegepladsen i Lyngsaa

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Synlige aktiviteter i landsbyerne...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER