Heksehyl med brag og stjerner<br>…

Heksehyl med brag og stjerner

25. juni 2014 - kl. 11:01 - af

IMG_6508En flot afslutning på Skt. Hans aften i Voerså med fyrværkeri sponseret af lokale håndværkere og forretninger, sendte heksen anstændigt af sted til Bloksbjerg.

De omkring 700 fremmødte på skrænterne ved åen i Voerså havde en herlig aften. Først blev der serveret helstegt pattegris på Åcaféen, og på modsatte side af åen blev der solgt grillpølser med tilbehør samt vand, kaffe og kage.

Efter alle var blevet mæt, var det tid til andeløbet på åen. Her havde publikum i forvejen investeret i en lille gummiand med nummer, og så blev ænderne hældt ud i åen. Kenneth Hardam, Nicklas Jensen og Edel Jakobsen var de heldige, der havde satset rigtigt og løb med præmierne.

Årets båltaler var tidligere skoleleder i Voerså, Peter Laubek, der nu er bosat i Aalborg. Han har selv boet i byen i mere end 40 år, og mente helt bestemt det var et godt sted at være. Helt naturligt kom ind på den ”truende” skolesituation, men han har bestemt ikke helt glemt lokalhistorien, som er en stor del af hans fritidsinteresse – herunder forfatterskab til bøger. Peter Laubek fortalte et par små sjove historier, og de kommer her.

Før 1900 og helt op til omkring 1960 blev en gammel festplads, der ligger ca. 1 km oppe ad åen, benyttet af byens borgere, og den daværende Voerså Kro. Her blev der holdt foreningsbal og andre fester. En ungersvend fra byen ved navn Jens Jensen, der er bedre kendt som Bette Jæ´ens, var også kommet til fest engang omkring 1930. På vej hjem fra festen fulgte han en smal sti langs åen, og pludselig lå der et ungt par midt på stien og elskede. Bette Jæ´ens blev noget forlegen, og da de elskende havde opdaget ham, kunne han ikke få sig til at gå tilbage. Bette Jæ´ens tog da tilløb og skridtede hen over dem, alt imens han sagde. – Ja, mæ ka da sæ´ej, i ær hældi mæ wer´æ.

Nummer to historie er den om, der ikke var nogen nød i Voerså, og den lyder således.

Ha´ls rakkere, Hå´w prakkere, Mjæl´hålts såjkager, Jirå båjstager, Aså grö´n æ´ng, Søørå månne pæ´ng. I Wuså håå´r di ingen nø´j, men i Løngså bee´r di om djæ brøj, å i Sæ´by sul´ter de djæ´dø.

Både før og efter båltalen underholdt Gerå Engvejs Gadeorkester og spillede for på blandt andet Midsommervisen og Voersåsangen.

På pladsen morede de mindste sig på hoppepuden og stegte skumfiduser hos Knud Søhane spejderne i bålhytten. Nogle af børnene var også fakkelholdere i bådene på åen, inden fyrværkeriet gik i gang.

Arrangører var Åcaféen, Voerså Byudvikling og Voerså Borgerforening.

IMG_6521 IMG_6518 IMG_6517 IMG_6520 IMG_6513 IMG_6515 IMG_6511

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Heksehyl med brag og stjerner
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger