Skifergas-boring afgøres i Naturklagenævnet

Skifergas-boring afgøres i Naturklagenævnet

24. juni 2014 - kl. 17:08 - af

Skifergas_600x250På onsdag afgøres det, om byrådet i Frederikshavn vil godkende plangrundlaget for prøveboringen efter Skifergas i Dybvad. Det bliver dog næppe afslutningen på sagen, da Netværk til oplysning om skifergas (NOS) allerede har forberedt en klage til Naturklagenævnet over Kommunens plangrundlag og VVM (Vurdering af virkninger på Miljøet). NOS mener, at kommunen skal undersøge konsekvenserne af det samlede skifergas-projekt, inden Total, sammen med den danske stat investerer et milliardbeløb i prøveboring, afgræsningsboringer og den første prøvefrakturering.

”Formålet med prøveboringen at indvinde skifergas, boringen giver ingen mening i sig selv”, siger Carsten Cederholm, som er initiativtaget til NOS og fortsætter ”Ifølge planloven kan man ikke dele projektet op og godkende det i mindre bidder, man skal undersøge miljøkonsekvenserne for det samlede projekt, inden man går i gang”. Carsten Cederholm, der selv arbejder som projektleder inden for byplanlægning, tror, at netværket har en god sag. ”Kommunens VVM er udarbejdet af Totals konsulent Rambøll – Total har selv draget konklusionerne i forhold til miljøet, mens kommunen blot har ageret ekspeditionskontor”, siger Carsten Cederholm.

NOS opfordre byrådet til at lade planprocessen gå om, så man undgår en lang og resursekrævende sag i Naturkagenævnet. Foreningen har ingen intentioner om at besværliggøre processen eller at trække sagen i langdrag, men ønsker blot, at miljøkonsekvenserne undersøges ordentligt, inden politikerne beslutter, om de vil give Total lov til at bore efter skifergas.

5 kommentarer til “Skifergas-boring afgøres i Naturklagenævnet” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Skifergas-boring afgøres i Naturklagenævnet”

 • Johnny de Vulcan

  …der bruges 100.000 liter DRIKKEVAND der blandes med op til 100 syntetiske kemikalier og pumpes under stort tryk lige ned mod GRUND-DRIKKE-VANDET -gennem revener og sprækker og uheld og forkastninger etc. der er hundere -vis af ulykker allerede.Så får du noget ækelt klæbrigt olie,men SAMTIDIGT får du vand med 100-vis af kemikalier -hvilket kan påvises bl.a. ved at man kan sætte ILD til vandet!!!!! Mennesker lever 4-5-dage uden vand- uden vand forlades området og bliver ubeboeligt. Men man kan leve et helt,fuldt liv uden så meget som een dråbe olie. Hvis vore repræsentanter=politikerbyrden -ikke kan finde ud af at vælge mellem disse optioner – er de NOK IKKE egnede til at repræsentere os.*LAD DEM IKKE STJÆLE JERES DRIKKEVAND TIL DERES PUMPER!!!!!!!!!!!!

 • Gert Overlade

  Som Carsten Cederholm oplyser, er det planlagt, at godkendelserne skal ske efter salami metoden, så hvis først TOTAL bruger nogle hundrede millioner på en prøveboring, så er man efterfølgende tvunget til sige JA til mere – for ellers skulle man jo have sagt – HELT fra fra starten, for selv om det er et stort firma, er der jo ingen grund til at holde dem for nar.

  Jeg op lister her de Byrødders faglige virke, og deres navne, det er dem som i aften kan give startskuddet til Danmarks største Naturkatastrofe nogensinde.

  Listen er fremkommet efter, jeg 2 gange har skrevet til disse byrådsmedlemmers officielle kommune mail adresse, uden at de som det ellers byder sig efter Forvaltnings lovens bogstaver, som det mindste skal bekræfte en modtagelse,

  Og inden listen kommer her, skal jeg for en god ordens skyld nævne, at dem der er i mod skiffergas projektet, svarede mig personligt, inden for få dage.

  Der er en Bager – Psykiatrisk plejer og støttekontaktperson – Husmor – Studerende – Gymnasielærer – Kontorassistent – Gymnasielærer – Arbejdsmarkedskonsulent – Skolelærer – Socialrådgiver – Fhv. vicepolitiinspektør – Radioforhandler – Bankdirektør – Faglig Sekretær – Forbundsrådgiver – Bogholder – Radioforhandler – Ejendomsinspektør – Kasernemester – Selvstændig – Indkøbschef.

  Og navnene er…

  Jytte Høyrup – Kvissel

  Jens Hedegaard Kristensen – Frederikshavn

  Karsten Drastrup – Frederikshavn

  John Karlsson – Frederikshavn

  Kenneth Berger – Frederikshavn

  Mette Hardam – Lyngså

  Peter E. Nielsen – Ålbæk

  Karl Falden – Sæby

  Mogens Brag – Sørå

  Jørgen Tousgaard – Sæby

  Flemming Rasmussen – Ålbæk

  Ole Rørbæk Jensen – Sæby

  Jens Ole Jensen – Frederikshavn

  Carsten Sørensen – Frederikshavn

  Anders Broholm – Frederikshavn

  Erik Kyed Trolle – Skagen

  Anders Brandt Sørensen – Frederikshavn

  Helle Madsen – Sæby

  Irene Hjortshøj – Skagen

  Hanne Bøgsted – Dybvad

  Kristina Lilly Frandsen – Frederikshavn

  Uhyggeligt, at ovenstående person galleri, kan stemme en prøveboring igennem, uden at have EN eneste faglig kvalifikation til det 🙂

 • Dette er ALVORLIGT! Om 10 år er vi alle nødt til at omstille til bæredygtige energikilder, for at redde vores livsgrundlag, hvorfor får TOTAL lov til at ødelægge vores dyrebare natur indtil da?

  Om 10 år vil ingen have brug for olie eller gas, de vil have brug for RENT drikkevand og REN jord til at dyrke mad. Det er alt hvad vi har til at overleve NÅR, ikke hvis verdensøkonomien kollapser. DET HANDLER OM DANSKERNES OVERLEVELSE!

 • Forenede Demokrater

  http://www.avisen.dk/blogs/konradhen/forenede-demokrater-siger-nej-til-skifergas_44669.aspx

  Frederikshavn Kommunes byråd skal på et byrådsmøde 25 juni tage stilling om det franske olieselskab Total skal have lov til, at lave prøveboringer efter Skifergas. Forenede Demokraters lokalafdeling Frederikshavn anbefaler at byrådet stemmer nej til tilladelsen. da udvinding af Skifergas er forbundet med store risiko for forurening af grundvandet. Fordi skifergas skal udvindes med metoden “fracking” – hydraulisk frakturering – der indebærer underjordiske sprængninger og nedpumpning af kemikalier.i undergrunden med fare for at det slipper ud i grundvandet.

  Der er en øget koncentration af tungmetaller i vandboringer nær områder, hvor der indvindes naturgas i det nordlige Texas, viser en uafhængig undersøgelse. I flere tilfælde oversteg mængderne af arsen og strontium de tilladte værdier fra de amerikanske miljømyndigheder, EPA. Eksempelvis var der i 29 af de 100 prøver over 10 mikrogram arsen pr. liter, hvilket også er grænseværdien i Danmark. Her peger eksperterne på forskellige årsager. Herunder påvirkninger fra reducerede vandmængder i undergrunden, i forbindelse med at store mængder vand er pumpet op til hydraulisk frakturering.

  Geolog Tarjei Haaland fra Greenpeace Danmark siger:til Ingeniøren (ing.dk) »Som geolog kender jeg godt teknikken. Jeg bliver forskrækket over at høre det her. Uden at kende detaljerne lyder det dybt problematisk. Både i Nordjylland og på Sjælland har vi jo begrænsede grundvandsressourcer, som vi har problemer nok med. Danmark et jo et af de få lande i verden, som bruger urenset drikkevand. Det gør jo denne form for olieaktivitet ekstra problematisk i forhold til, hvad vi gør for at beskytte vores grundvand, siger han.

  Grundvand ligger sjældent under 300 meters dybde i Danmark, mens de interessante skiferlag ligger betydeligt længere nede. Men i USA, hvor man normalt også går efter gasforekomster i flere kilometers dybde, er der set flere eksempler på, at frakturvæske og gas siver op i vandførende lag.

  Derfor anbefaler Forenede Demokrater at byrådet den 25 Juni stemmer nej til tilladelsen til prøveboringer efter skifergas i Vendsyssel.

  Forenede Demokrater mener vi skal udfase de fossile brændstoffer og satse mere på grøn bæredygtigt energi som sol og vind energi.

  Frank Zenas.

  Forenede Demokrater Frederikshavn

  http://www.forenededemokrater.dk

  Facebook.

  http://www.facebook.com/Forenede.Demokrater

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skifergas-boring afgøres i Naturklagenævnet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER