Biogasanlæg til debat i Østervrå…

Biogasanlæg til debat i Østervrå…

22. juni 2014 - kl. 12:55 - af

Biogas_600x250Det er nu borgerne i Østervrå og omegn skal på banen, hvis de vil have indflydelse på den VVM-redegørelse, der skal ligge til grund for en mulig etablering af et biogasanlæg lige øst for Østervrå by.

Frederikshavn Kommunen har modtaget en VVM-anmeldelse fra LandboNord for etablering af et biogasanlæg i erhvervsområdet beliggende på Bjeldalsvej øst for Østervrå. Kommunen har i den forbindelse sendt et debatoplæg i høring med henblik på at sætte en offentlig debat i gang om muligheder og vilkår for etablering af anlægget.

Borgerne i området har forskellige muligheder for at høre mere om projektet og byde ind med forslag og ideer til den VVM-redegørelse, der skal danne grundlag for en lokalplan og miljøgodkendelse af biogasanlægget.

I første omgang har der været afholdt et formøde med indbudte aktører fra lokalområdet, der bl.a. fik beskrevet den mere tekniske del af projektet. Næste fase var en bustur til Måbjerg Bioenergi ved Holstebro, hvor deltagerne kunne se nærmere på et anlæg tilsvarende det, der kunne blive aktuelt at etablere ved Østervrå.

Måbjerg
Anlægget, der er to år gammelt, er beliggende lige i udkanten af Holstebro, og har en kapacitet på ca. 800.000 tons biomasse om året, hvilket er næsten tre gange så meget som det anlæg, der evt. kommer i Østervrå på ca. 300.000 tons. – Det vi fokuserede mest på ved besøget var lugtgener, fortæller deltagerne fra Østervrå, og vi må siger, at vi blev meget positivt overraskede, der var stort set ingen lugt udenfor anlægget, og kun ganske lidt indenfor.

Et medlem af bestyrelsen på Måbjerg viste rundt og fortalte meget engageret om hele værkets tilblivelse og den nuværende drift. Til sidst fik gæsterne fra Vendsyssel mulighed for at stille spørgsmål, som blev beredvilligt besvaret.

Noget af det, der trænger sig på i Østervrå er udover lugtgener bl.a. tilkørselsforhold, hvor meget kørsel bliver der tale om, hvordan vil et evt. kommende anlæg blænde ind i landskabet, vil der være nok ”brændstof” til rådighed i området, vil det få indflydelse på bosætningen i området, hvem er investorerne og vil Østervrå kunne profiterer af anlægget osv.?

Indtrykkene fra Måbjerg skal nu fordøjes, og måske udmønte sig i spørgsmål til det borgermøde om biogasanlæg, der afholdes i Østervrå Kulturhus tirsdag den 24. juni. Det er her borgerne får mulighed for at komme med input til anlægget, for når først processen er sat i gang, er det straks mere besværligt at få indflydelse.

Af hensyn til forplejning er tilmelding til mødet nødvendig senest den 22. juni.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Biogasanlæg til debat i Østervrå...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER