Apoteket informerer om myg<br>…

Apoteket informerer om myg

22. juni 2014 - kl. 0:10 - af

midge on hand of the personSommertid er herligt – lige indtil man bliver ramt af myg. Et myggestik kan drive en til vanvid, så vi giver her et par gode råd. Til dels at undgå at blive stukket – dels at lindre irritationen når man har været bloddoner.

Myggelarver udvikler sig i lavvandede områder, har man for eksempel en havedam, kan man risikere at have ekstra mange myg i haven. Det første trin til at undgå myggestik, er at holde sig fra disse områder. Desværre kan myggene ikke finde ud af at holde sig til disse områder – så der må flere tiltag til. Myg kan sagtens stikke igennem løstvævet stof – derfor er det en fordel at gå efter kraftigere stof – f.eks. denim. Man kan afskrække myggene ved at bruge en myggespray. På apoteket har vi forskellige sprays der er påvist effektive mod myggestik.

Hvad der til gengæld IKKE virker er f.eks. myggelys – myg er ligeglade med lugten, men tiltrækkes nærmere af varmen fra lyset. Myg tiltrækkes af varme, derfor er mennesker med høj varmeudstråling muligvis i større risiko for at blive stukket. Der er ikke tale om at man har særligt attraktivt blod eller en særlig duft. Der er desværre ikke andet at gøre, end at være ekstra opmærksom på at forebygge myggestik, hvis man har erfaring for at være særlig udsat.

Hverken myggespray eller tætvævet tøj kan beskytte 100 % mod myggestik. Men der er heldigvis forskellige muligheder for lindring når man først er blevet stukket.
Når myggen stikker, reagerer kroppen på de stoffer myggen bruger til at sikre, at blodet bliver ved med at flyde indtil den har suget nok. Der er ikke tale om giftstoffer, der kan suges ud som ved hvepsestik. Kroppens reaktion er den samme som ved allergi. Derfor kan man bruge anti-histamin cremer eller stifter til at dæmpe reaktionen og dermed mindske kløen. Det er også en god ting at køle området, f.eks. med en kølende spray. Hvis man reagerer kraftigt på myggestik eller har fået mange, kan man tage almindelige allergitabletter og supplere med anti-histamin cremen. Hvis creme og tabletter ikke er tilstrækkelige til at dæmpe irritationen kan man bruge et lokalbedøvende middel.

De fleste er nok klar over at man ikke skal klø i myggestikkene – desværre er det ofte nemmere sagt end gjort. Skulle man få kløet så meget at der kommer hul er det vigtigt at holde såret rent og beskytte det med et plaster mod snavs.

Tilbage er der kun at ønske en god og forhåbentlig mygge-stik-fri sommer.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om myg
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER