Kæmpe lokal børnemusikfestival blev en stor succes

Kæmpe lokal børnemusikfestival blev en stor succes

20. juni 2014 - kl. 13:29 - af

rsz_2_600x250Vejen er banet for at Hørby BørneMusikFestival kan blive et årligt tilbagevendende arrangement, for med henved 1000 deltagere og en enorm lokal opbakning, må festivalen siges at have været en stor succes.

Hele lokalsamfundet i og omkring den lille nordjyske by Hørby beviste den 14. juni, at det kan lade sig gøre at tænke stort – virkelig stort – selvom man er et lille lokalsamfund. Det lykkedes nemlig engagerede ildsjæle at stable det store arrangement på benene og at gennemføre en børnemusikfestival, der var både velorganiseret og velbesøgt.

– Det har bare væltet ind med positive tilkendegivelser ovenpå festivalen, fortæller Helle Brinkmann Larsen, der tilhører gruppen af arrangører. – Folk havde en rigtig god dag, det mærker vi tydeligt. Mange har allerede meldt sig klar til at hjælpe igen til næste år, så det er jo bare skønt, smiler Helle.

På spørgsmålet om, hvad Hørby BørneMusikFestivals succes skyldes, svarer Helle uden tøven, at det skyldes de lokales store engagement:

– Folk havde virkelig taget ideen til sig. Under planlægningen udbød vi aktiviteterne i byen og folk bød tilbage med, hvad de nu kunne og havde lyst til. F.eks. tilbød beboerne på Humlevej i Hørby at organisere det store sæbebobletelt, hvilket viste sig at blive en enorm succes. Elever fra folkeskolen havde dekoreret de store kabeltromler, som blev brugt som borde og til at finde skygge under, og rigtig mange mennesker deltog i arbejdet med at lave PR, hænge plakater op, styre Facebook og organisere alt det praktiske i mindre styregrupper, lyder det fra Helle.

– Man kan vel godt sige, at Hørby BørneMusikFestival på mange måder var de frivilliges festival. Vores målsætning om at skabe en festival i børnehøjde, hvor man kunne høre god musik, hygge sig og lege med sine børn i trygge rammer, lykkedes til fulde, takket være alle hjælperne og sponsorerne, konkluderer Helle.

Selve festivalpladsen lå på Hørby Efterskoles sportsbaner, og også efterskolen havde engageret sig i arbejdet med festivalen. Eleverne hjalp med klargøring og oprydning, og skolens sceneteknikhold tog sig af teknikken. Rundt omkring på festivalpladsen var forskellige telte med aktiviteter. Blandt de populæreste var et cirkustelt, hvor man kunne få lov at eksperimentere med sæbebobler. Også Linette Riber trak godt i publikum med sin “stomp” musik, hvor børnene kunne være med til at spille på spande og tønder. Man kunne også lege stjerne i MGP-teltet, hænge ud i børnebaren, lave fingerstrik i krea-teltet, se på brandbiler eller køle af i skyggen, mens man byggede Duplo.

Det helt store musikalske trækplaster var Mek Pek, der vanen tro leverede god underholdning i børnehøjde. Ole Kibsgaard var i selskab med en festligt udklædt Sæby Garde og sammen spillede de kendte Disney-hits. Det skæve band Ørehængerne leverede frisk og flabet børnemusik og musikskolen bidrog med “Car Crazy”, hvor skolens trommeelever spillede på en skrotbil. Faktisk var et af arrangørernes mål med musikken, at den skulle være for alle, og det lykkedes med kunstnere, som forældrene også nød at lytte til, hvilket skabte en god stemning over hele pladsen.

rsz_3_600x400 rsz_31_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kæmpe lokal børnemusikfestival blev en stor succes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER