Generalforsamling i den frie natur…

Generalforsamling i den frie natur…

20. juni 2014 - kl. 0:02 - af

IMG_6489_600x250…Medlemmerne sad ude på trapperne ved åen

Voerså Byudvikling afviklede onsdag 18. juni en helt almindelig generalforsamling, på den gamle krogrund, men dog lidt anderledes end normalt. For det første, kunne der købes grillpølser med tilbehør samt fadøl og vand en times tid før generalforsamlingen, og for det næste blev generalforsamlingen afviklet udendørs på projektet ved åen. Vejret var simpelthen så perfekt, at de 49 deltagere valgte, at rykke ud af det store foreningstelt. Samtidig fik alle en ekstra naturoplevelse, alt imens generalforsamlingen blev afviklet. I luften jagtede de kvidrende svaler myggene, og det samme gjorde fiskene i åen, der ringede i vandet, når insekterne satte sig på vandfladen.

Stort underskud på regnskabet

Det var bestemt ikke en stolt kasserer, Jens Burskov, der fortalte om det store underskud på kr. 356.388, -, da foreningen afholdt generalforsamling. Det betød samtidig, at foreningen nu har en negativ egenkapital på kr. 292.026 -.

Det er manglende indbetalinger på kr. 2 gange 200.000, – fra henholdsvis Fiskeriets LAG og Friluftsrådet, der gør, at regnskabet er negativ. Omkring udbetalingerne fra de to fonde, er der et større bureaukrati, som hindrer disse udbetalinger. Både kasserer og formand, Gynther Mølgård, trøstede sig dog med, at Voerså Byudvikling ikke var de eneste, der havde problemer omkring udbetalinger, fra de to fonde.

Betragtninger fra formanden

Inden formand Gynther Mølgård forelagde sin beretning, kom han med nogle tanker og betragtninger om blandt andet samarbejde foreningerne imellem i hele området. Her havde byudviklingen deltaget i de inspirationsmøder, der har været afviklet i løbet af foråret.

Med hensyn til det såkaldte udkants-Danmark, som Voersåområdet betragtes som en del af, går det slet ikke så dårligt, bemærkede formanden. Siden jul var der i gennemsnit en gang om måneden handlet et hus i Voerså, og set i forhold til nogle landsbyer længere vestpå hvor indtil flere huse har stået tomme gennem længere tid og efterhånden var saneringsmodne, så det faktisk ret godt ud i Voerså, mente formanden.

Formandens beretning

Projekt 1 på krogrunden er næsten færdigt. Der mangler kun noget arbejde i og omkring ”Rørhønen”, hvilket er det lille hus, der ligger tæt på åen og broen. Huset skal indrettes som et infocenter. Når pengene fra de to fonde, Fiskeriets LAG og Friluftsrådet, udbetales, bliver der også råd til at gøre projekt 1 helt færdigt.

På grund af bureaukratiet omkring de to fonde, har foreningen nu søgt professionel hjælp gennem Nordland Revision samt direktøren for Park- og Vej i Frederikshavn Kommune, Bent Christiansen.

Fra beskæftigelsesudvalget i kommunen er der givet tilsagn om yderligere hjælp, og så vil ”Rørhønen” blive gjort færdig.

Voerså Byudvikling havde haft et møde med lokale håndværkere, og her blev drøftet forskellige modeller på byggeri af et kommende multihus. Blandt andet har der også været tale om frivillige og elever fra Teknisk Skole. Men på grund af den truende situation omkring nedlægning af Stensnæsskolen i byen, er det hele foreløbig sat på stand by, og alle venter spændt på udfaldet.

Foreningens medlemstal er stadig stigende og er nu nået op på 193 medlemmer.

Til slut rettede formanden en stor tak til alle, der har været inde på den ene eller anden måde omkring projektet.

Nyvalg til bestyrelsen

Morten Sørensen ønskede ikke genvalg. I hans sted blev Jens Burskov valgt. Jens Burskov havde hidtil siddet som repræsentant for Voerså Borgerforening i bestyrelsen. Hans post blev overtaget af Bjarke Laubek. Genvalg var der til Lone Pilgård.

Suppleanterne Søren Meng og Ian Mechlenburg blev genvalgt. Det samme gjorde revisorerne Anna Sørensen og Michael Gadekær.

IMG_6498

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Generalforsamling i den frie natur...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER