Koloni – en dag ud i det blå<br>…

Koloni – en dag ud i det blå

17. juni 2014 - kl. 8:49 - af

CIMG3260_600x250Børnehaverne og vuggestuen på Brolæggervej 2 og 4 har netop været på den årlige ”ud i det blå” tur. I år gik turen dog ikke så langt væk.

De indlogerede sig på ”Lille Strandhave” torsdag morgen kl. 06.00. Kolonidagen blev en slags feriedag, hvor børnene lige fra de alleryngste på 10 mdr. til de ældste på 5 år fik en anderledes institutionsdag. ”Lille Strandhave” er et fantastisk sted – med udsigt ud i det blå – både over havet og højt til himmels – en herlig ramme for alle sanser, for leg og lejrliv.

Kolonidagen er en del af kulturen i alle institutioner og har helt faste traditioner. Kolonimad – der bliver hygget med brød, ost m.m. til formiddagsmad og pizza fra Leifs køkken til frokost. I år sluttede de af med en omgang ”kaffe på kanden” med forældrenes lækre hjemmebag. En god anledning, hvor både personale og forældre uformelt kunne få sludret med hinanden på kryds og tværs.

Og hvorfor så tage på tur. Jo – Dagligdagen sættes i et nyt lys. Samværet blandt børnene og de voksne i begge institutioner styrkes, nye venskaber opstår. Hverdagens ”plejer” udfordres. Børn og voksne hygger sig – nogen på et tæppe med en god snak, en historie eller en omgang glade sange, andre med en omgang fodbold på græsmarken eller en tur på i det flotte nye legetårn. På skift er man på stranden på opdagelse efter Kaptajn Sivsko´s guld. Andre er på jagt efter strandskaller og sjove ting på stranden. Et hold drager på udflugt til Sæby Miniby, hvor der nysgerrigt kigges på de små huse og stilles undrende spørgsmål til manden på værkstedet.

Udfordringerne for det enkelte barn kommer i spil – Hvor skal jeg være? Hvor er mine voksne? Hvor skal jeg sove? Hvor må jeg lege? Hvor ska jeg tisse? osv. – nogen har brug for en tryg og rummelig hånd og andre suser afsted ud i det ukendte uagtet at alt er nyt. Som en af de nystartede drenge på 3 år udtalte med det største smil på læben: ”Mor, her skal jeg være helt alene” – (selvom, der var næsten hundrede børn).

CIMG3269_600x400 IMG_3824_600x400 IMG_3817_600x400 CIMG3265_600x400 CIMG3256_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Koloni – en dag ud i det blå
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger