Bedre tjek på bilferien<br>…

Bedre tjek på bilferien

17. juni 2014 - kl. 0:03 - af

rückstauBilferie kræver forberedelse – også når det gælder forsikringer og rejsedokumenter. GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring giver her et overblik over de dokumenter, man altid skal have med på bilferien, så man er godt dækket ind.

Sommerferien venter om hjørnet, og snart pakker tusindvis af vendelboere bilen for at køre sydpå. Men inden man når så langt, er det en god ide at få styr på forsikringerne og dokumenterne, så man er dækket, hvis uheldet skulle være ude.

Rødt kort
Hvis bilen er kaskoforsikret, har man automatisk vejhjælp via rødt kort-ordningen. Det betyder, at hvis bilen bryder sammen, eller man bliver involveret i et færdselsuheld, så kan man få hjælp via SOS International, som administrerer rødt kort-ordningen.

Det er ikke længere nødvendigt at medbringe det røde kort, da man blot behøver telefonnummeret til SOS International. Med en smartphone kan man også vælge at downloade det røde kort som app til mobilen.

– Hvis uheldet er ude, er hjælpen ikke langt væk. Ved at kontakte SOS International på telefon +45 70 10 50 52 kan man få akut hjælp på stedet, hjælp til bugsering til nærmeste værksted, hjælp til at komme videre med en lejebil og meget andet, siger Birthe Jensen, fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

Har man ikke en kaskoforsikring, kan man være dækket af en vejhjælpsordning, fx hos SOS Dansk Autohjælp.

Grønt kort
Ansvarsforsikringen på bilen gælder i alle EU-lande. Det vil sige, at man frit kan køre rundt i hele EU, når der sidder en gyldig, dansk nummerplade på bilen, da nummerpladen i sig selv er bevis for, at bilen er ansvarsforsikret. Det grønne kort er, ligesom det røde kort, ikke længere nødvendigt at medbringe, når man kører inden for EU’s grænser samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Bilens registreringsattest
Husk at medbringe bilens originale registreringsattest, da man i visse lande ikke stiller sig tilfredse med en fotokopi. Nye registreringsattester består af en del I og en del II. Det er del II, man skal tage med.

Kører man med campingvogn, skal man også huske alle relevante papirer på campingvognen.

Indboforsikring
Indboforsikringen dækker blandt andet også tyveri under rejser. Man skal dog være opmærksom på, at der gælder særlige betingelser ved tyveri, når man er i udlandet. Eksempelvis er tyveri fra biler, hotelværelse, beboelsesvogne, campingvogne og telte kun dækket, når disse har været aflåste, og når der kan konstateres voldeligt opbrud, tilføjer Birthe Jensen.

Det blå sygesikringskort
Fra 1. august 2014 kan man ikke længere bruge det gule sundhedskort som rejseforsikring. I stedet skal man bruge det blå EU-sygesikringskort eller en privat rejseforsikring.

EU-sygesikringskortet dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under et ophold i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, men dækker ikke udgifter til hjemtransport.

Med EU-sygesikringskortet har man ret til de samme ydelser og på de samme vilkår som borgerne i det land, man opholder sig i. Man kan derfor komme til at betale en del af behandlingen selv, hvis det gælder for sikrede i det pågældende land.

Rejseforsikring
GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring anbefaler, at man altid tegner en privat rejseforsikring.

– Det er vigtigt, at man har en rejseforsikring, for ellers risikerer man en økonomisk øretæve, hvis man er så uheldig at blive syg eller komme til skade under sit udenlandsophold. Er man det mindste i tvivl om, hvordan man er dækket forsikringsmæssigt på rejsen, er det altid en god ide at ringe til sit forsikringsselskab og få råd og vejledning, slutter Birthe Jensen, fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

Tjekliste før bilferien:

  • Det blå EU-sygesikringskort, der kan bestilles hos borger.dk
  • Rejseforsikring, pas og kørekort
  • Bilens originale registreringsattest (del 1)
  • Dit bilpolicenummer og nummeret til SOS-alarmcentralen, der yder redningshjælp i udlandet, hvis bilen er kaskoforsikret (også evt. campingvogn)
  • DK-skilt bag på bil og campingvogn, hvis din bil ikke er forsynet med EU-nummerplader
  • Advarselstrekant, sikkerhedsveste, ildslukker, ekstra pærer og forbindingskasse
  • Vignetter (Østrig, Schweiz, Slovenien, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Bulgarien og Rumænien)
  • Evt. miljømærkater (kun i visse lande)
  • Alkotester (lovpligtigt i Frankrig)

Læs mere: www.gfforsikring.dk/ferieklar

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bedre tjek på bilferien
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER