Eksamenstid i nye rammer på Hørby Efterskole

Eksamenstid i nye rammer på Hørby Efterskole

14. juni 2014 - kl. 12:38 - af

Hoerby EksamenPå skoler og efterskoler landet over sveder eleverne lige nu over deres eksaminer. Prøverne er i fuld gang, og selvom mange af eleverne allerede er optaget på ungdomsuddannelser eller har andre planer efter ferien, er det alligevel rart at kunne fremvise en tilfredsstillende karakter. Derfor er der nervøsitet og koncentration i luften.

Når man går til eksamen på en efterskole er det nøjagtig den samme prøve man skal til, som i folkeskolen. Men rammerne er anderledes, og for mange elever kan det være en stor fordel. Marie Guldsmed-Thomsen og Magnus Krogh Jensen, der begge går på Hørby Efterskole, fortæller, at de er glade for den afslappede stemning, der er omkring hele eksamenssituationen på Hørby.

– Det er faktisk helt hyggeligt at gå til eksamen her på Hørby, fortæller Marie. – Selvfølgelig er der lidt nerver på, for man vil jo gerne gøre det godt, men der er mere ro på end i folkeskolen, og der er ikke nogen, der er over-stressede. Den hyggelige stemning virker beroligende, mener hun.

Marie mener, at roen omkring eksemenssituationen formentlig skyldes, at eleverne er på skolen også mens de forbereder sig til eksamen.

– Det er en rigtig god idé at have forberedelsestid på skolen. Vi har læsetid, hvor vi skal forberede os, og bare det, at lærerne er her betyder, at man er mere tryg . Vi kender hinanden rigtig godt efter et helt år, siger Marie.

Magnus lægger også vægt på, at man ikke bare sidder alene derhjemme og skal forberede sig, men at man er en del af fællesskabet og hjælper hinanden – også omkring eksamen.

– Når vi er her sammen, er tiden sat i system. Det sikrer, at vi får forberedt os, og samtidig får tid til at lade op. Derfor får jeg forberedt mig bedre, end hvis jeg bare havde siddet alene derhjemme, fortæller Magnus, der også er glad for, at man har mulighed for at få hjælp, hvis man har brug for det.

– Vi har oplevet så meget sammen og vil gerne nyde den sidste tid, vi har sammen her på skolen, inden det er slut og alle rejser hjem. Heldigvis tager hele skolen til Læsø i afslutningsugen, hvor vi skal lave en masse ting sammen, hvilket jeg glæder mig vildt meget til, siger Marie.

Efter ferien skal Marie starte på HF i Frederikshavn, og Magnus starter på STX på Katedralskolen i Aalborg.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eksamenstid i nye rammer på Hørby Efterskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER