Publikumsrekord til årets Jazzfestival i Sæby

Publikumsrekord til årets Jazzfestival i Sæby

13. juni 2014 - kl. 20:57 - af

Rasmus Holm_600x250Med en strålende pinsesol over Sæby var scenen ideelt sat for Sæby Jazzfestival 2014. På hele 6 forskellige arenaer i byen kunne publikum boltre sig i stemningsfulde jazztoner. Særligt den unge jazz var igen i år i fokus med nomineringen af årets JazzClasher 2014 – Rasmus Holm.

Der var rig lejlighed til at se pinsesolen danse i Sæby til årets jazzfestival, da vejrudsigten lød på strålende sol og kolde fadøl. Hele byen summede af glade gæster, så arrangørerne melder igen om publikumsrekord. Både hvad angår antallet af gæster, det strålende vejr og musikernes tilfredshed med arrangementet, kan Sæby Jazzfestival 2014 betegnes som en stor succes. Festivalen har efterhånden fundet sin form med hele 6 forskellige jazzarenaer, hvor der spilles jazz i alle genrer lige fra traditionel bigband-jazz til moderne jazz og latin jazz.

Karin Riis, Projektansvarlig og festivalkoordinator fra Turisthus Nord fortæller: ”Når det kan lykkes at lave en festival, der dækker hele Sæby, så skyldes det vores mange frivillige hjælpere samt organiseringen i Sæby JazzNetværk, hvor hvert spillested står for egne arrangementer men markedsfører sig samlet ved Turisthus Nord, som også koordinerer ansøgninger, opsætning af bannere, telt, frivillige, lyd samt musikprogrammet i JazzClash-teltet på Sæby Havn. Det giver et meget varieret program og spreder risikoen i tilfælde af dårligt vejr.

Da alle har fri adgang til koncerterne, giver det vores gæster mulighed for at komme ind og lytte alle steder – også til musik, man måske ellers ikke ville gå ind til. Det er en del af ideen med det hele, at vi blandt andet præsenterer ny musik, som ikke ”kan betale sig”. Derfor har vi i høj grad brug for kulturmidler til at give plads til spirende musikere.”

Årets JazzClasher – Rasmus Holm
Sæby Jazzfestival har skabt en platform for ung jazz, som betyder, at publikum både omfatter +50, som typisk går efter den traditionelle jazz, og en voksende gruppe af yngre, musikinteresserede gæster, som kommer for at udfordre øregangene med ny-komponeret jazz.   Som eksponent for de nye jazzmusikere udnævnes ”Årets JazzClasher” som et af de absolutte højdepunkter. I år løb det 20-årige multitalent Rasmus Holm med prisen, der udover et flot jazz-fad med festivalens logo kreeret af Inge Frydkjær også inkluderer 5.000 kr. Rasmus Holm har sine rødder i Sæby, hvor han blandt andet har slået sine folder i Sæbygarden og i Sæby Bigband.  Vi glæder os til at følge Rasmus Holms videre karriere fremefter.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Publikumsrekord til årets Jazzfestival i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER