Hver tredje dansker misforstår blåt sygesikringskort

Hver tredje dansker misforstår blåt sygesikringskort

11. juni 2014 - kl. 16:01 - af

blaat_kortDen 1. august kan det gule sygesikringskort ikke længere bruges som rejseforsikring i EU. På trods af at det er lige om hjørnet, misforstår hver tredje dansker, hvad det nye blå kort dækker over. Det viser en ny undersøgelse fra Codan.

Den 10. juni 2014 – Hvis du fra 1. august står med et brækket ben eller endnu værre har behov for en akut operation under din ferie i EU, så har du brug for det nye blå EU-sygesikringskort for at få behandling. Det blå EU-sygesikringskort eller en privat rejseforsikring er nemlig eneste mulighed fra den 1. august. Alligevel ved mere end hver tredje dansker (32 %) ikke, hvad det blå EU-sygesikringskort dækker over, og hele 63 % af danskerne har ingen ide om, hvornår de nye regler træder i kraft.

”Det er lidt foruroligende, at hver tiende ifølge Codans undersøgelse tror, at det blå kort er et supplement til det kendte gule kort, og andre hver tiende tror, at det blå kort dækker hele verden. Samtidig kunne noget tyde på, at oplysningen har været mest intensiv i Hovedstaden. Her ved hele 73 %, hvad kortet dækker over, mens det samme tal for nordjyderne kun er 62 %,” fortæller Pernille Dahl, der er produktekspert hos Codan.

Ud af dem, der svarer rigtigt på, hvad det blå kort er, viser det sig, at de alligevel ikke har styr på dækningen. Mere end hver tiende (13 %) af disse personer tror nemlig, at dækningen er den samme som det gule kort, og andre hver tiende (10 %) tror også, at det blå kort dækker udgifter til hjemtransport.

Faktum er, at det blå EU-sygesikringskortet giver ret til de samme ydelser og på de samme vilkår som borgerne i det land, man opholder sig i. Danskerne kan derfor komme til at betale en del af behandlingen selv, hvis det også gælder for beboerne i det pågældende land, man er på ferie i. Derudover så dækker det blå kort for eksempel ikke hjemtransport og hjælp via døgnåben alarmcentral i Danmark.

”Danskerne kan komme i en alvorlig knibe, hvis de tror, at de får dækket hjemtransporten af det offentlige. Det er nemlig kun de private rejseforsikringer, der dækker dette – og endda ikke alle gør det. Hos Codan har vi valgt, at rejseforsikringen er en fast del af Familieforsikringen, og den dækker hele verden. Så mit råd er: tjek dækningen af din private rejseforsikring, og bestil det blå kort, hvis du skal på ferie i Europa efter 1. august,” siger Pernille Dahl.

Hovedpointer fra Codans undersøgelse

  • ·         32 % misforstår, hvad det blå sygesikringskort dækker over
  • ·         54 % har et blåt sygesikringskort
  • ·         63 % ved ikke, hvornår reglerne for det nye kort træder i kraft
  • ·         Mere end hver tiende (11 %) ved ikke, hvor de bestiller det blå EU-sygesikringskort

Om det blå EU-sygesikringskort

  • ·         EU-sygesikringskortet dækker udgifter til nødvendig behandling ved offentlig læge- og sygehus, medicin med mere under et ophold i et EU-land samt Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.
  • ·         EU-sygesikringskortet viser, at du har ret til de samme ydelser og på de samme vilkår som borgerne i det land, du opholder dig i. Du kan derfor komme til at betale en del af behandlingen selv, hvis det gælder for sikrede i det pågældende land.
  • ·         Vær opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker hjemtransport, hjælp via døgnåben alarmcentral eller egenbetaling under det blå kort.
  • ·         Du kan bestille kortet på borger.dk eller hos Borgerservice i din kommune.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.006 CAWI-interviews med danskere i alderen 21-64 år i perioden 26.-29. maj 2014.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hver tredje dansker misforstår blåt sygesikringskort ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER