Gudstjeneste med messingblæsermusik

Gudstjeneste med messingblæsermusik

10. juni 2014 - kl. 9:03 - af

IMG_6458_600x25010 messingblæsere og en dirigent fra Brass Ensemble i Sæby satte ekstra kolorit på 2. pinsedags havne- og friluftsgudstjeneste på jollehavnen i Voerså, i det pragtfulde solskin.

En sangoplevelse fik de 76 fremmødte oven i handelen, da 12 årige Sandra Søborg Pedersen sang solo akkompagneret af musiklærer og kirkesanger Dina Flyvbjerg Pedersen. Sandra sang på engelsk ”Shower the People”.

Sognepræst Helge Morre Pedersen indledte med at fortælle, der nu var kommet hegn omkring kirkegårdene ved Albæk og Lyngså kirker. Men det var nu ikke på grund af, man var bange for, nogen skulle stikke af fra kirkegårdene, men det var for at holde dådyrene ude fra kirkegårdene, hvor de på det seneste havde gjort en del skade.
I samme hug fortalte sognepræsten også en historie om en ung kvinde, der trippede rundt på kirkegården ved midnatstide. Pludselig hørte hun, der var en, der brugte hammer og mejsel. Hun gik efter lyden, og opdagede det var en mand, der huggede i en gravsten, hvorefter hun sagde.
– Er det dig?
– Ja, svarede manden!
– Havde du regnet med, det var et spøgelse?
– Nej, svarede kvinden.
– Men hvad laver du?
– De kløvninger har stavet mit navn forkert, svarede manden!

I sin prædiken fortalte sognepræsten om 2. pinsedag, der ofte bliver betegnet som blå mandag, men som der rent bibelsk set skete en masse dagen i forvejen.

Messingblæserne sad udenfor teltet i solen og svedte bravt, men smed til sidst jakkerne. Mens messingblæserne spillede videre, nød de fremmødte diverse former for pizza og kage samt kaffe, te og juice til frokost.

IMG_6456 IMG_6468 IMG_6457 IMG_6463 IMG_6462 IMG_6465 IMG_6461_600x400 IMG_6467_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gudstjeneste med messingblæsermusik' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER