Fotografering af samtlige matrikler og bygninger i Sæby

Fotografering af samtlige matrikler og bygninger i Sæby

8. juni 2014 - kl. 14:40 - af

Graverboligen ved Volstrup_600x250Sæby Fotoklub gennemfører i samarbejde med Nordjysk Kystmuseum et kæmpe projekt, hvor samtlige matrikler og huse i Sæby fotograferes.

Fotograferingen er startet og vil løbe i perioden frem til og med 2018 (forventet).

Det er Sæby Fotoklub der står for alt det praktiske, herunder fotografering, redigering, offentlig tilgængeligt galleri med videre, af samtlige cirka 40.000 til 50.000 billeder, der skal tages i perioden.
Sæby Fotoklubs leder, Benny Kvistgaard udtaler: ”Der er slet ikke tvivl om, at det er et stort projekt, vi giver os i kast med. Vi er ikke så stor en klub, men måske netop derfor tror jeg på, at vi rent faktisk kan magte opgaven. Og overalt hvor vi har været til nu, er vi blevet mødt af positive borger, som giver udtryk for, at det er en rigtig god idé, og at de glæder sig til at se resultatet. Vi er endnu ikke blevet mødt af et eneste ”NEJ” til fotograferingen.

I Sæby Fotoklub er vi meget opmærksomme på, at det man har ret til et privatliv, og at vi har nogle restriktioner med, hvad vi må og ikke må. Derfor har vi også lavet en hjemmeside, hvor man kan gå ind og læse nærmere om projektet, lovgivningen, og hvordan man skal forholde sig. Hjemmesidens adresse er: facader.saebyfotoklub.dk”.
Benny Kvistgaard oplyser i øvrigt, at man generelt kører efter det der populært kaldes ”postkasse-princippet” – hvilket vil sige, at man i klubben går ud fra, at det er tilladt at bevæge sig i det område, hvor en matrikels postkasse(r) er opsat. Det være sig ud til vejen eller i en lukket gård.

”Det er også vigtig for os”, siger Benny, ”at folk er klar over, at vi IKKE betræder deres grunde – ud over som lige beskrevet, med mindre vi har en skriftligt tilladelse til, at vi må – en tilladelse ejer, udlejer/ejer kan give uafhængig af hinanden – det er nok, blot den ene part giver tilladelsen.
Således fotograferes alle huse som standard fra vejen – ud fra den postadresse de tilhører. Kan vi ikke det – f.eks. grundet et stakit eller bevoksning, så fotograferes huset ikke, med mindre vi har den omtalte tilladelse. Det er vigtigt vi har denne inden vi går i gang med fotograferingen. Tilladelsen giver os lov til at betræde den privat grund, og kan gives via vores hjemmeside facader.saebyfotoklub.dk.

Når billederne er taget, og de er redigeret, så bliver de overdraget til Kystmuseet, således de kan indgå i det lokalhistoriske arkiv for Sæby. Der oprettes forskellige versioner af de enkelte fotos, for at vi på denne måde kan følge både lovgivningen, men også muliggøre identifikationer i fremtiden. Således er der en tidsfrist på 25 år, inden ”utilslørede” fotos må offentliggøres, lige som man jo som privatperson vil være interesseret i et ”ikke sløret” foto af sit eget hus”.

Jens Thidemann, Museumsinspektør, Nordjyllands Kystmuseum, Sæby udtaler følgende om projektet:

”På Nordjyllands Kystmuseum – Sæby Museum & Arkiv er vi glade for, at Sæby Fotoklub vil gennemføre dette store, og på længere sigt, betydningsfulde projekt.
På lokalhistorisk arkiv er der mange ting, vi har fotodokumentation af, men også mange vi ikke har. Derfor vil det være en uvurderlig hjælp for arkivet og museet i fremtiden, at have en fuldstændig fotodokumentation over vor by…

Derfor håber vi også, at alle i Sæby, private, firmaer, udlejere – ja alle matrikel- og husejere, vil medvirke til dette projekts gennemførsel. Eventuelt ved at lade Sæby Fotoklubs fotograf få adgang til privat grund, for at lade huset fotografere. Vi vil dog pointere, at dette er frivilligt!

Fra Sæby Museum & Arkivs side, glæder vi os til at modtage alle de fotos der måtte komme gennem Sæby Fotoklubs store projekt, således vi kan få en god dokumentation for vore efterkommere, så vi kan få lukket nogle af hullerene i samlingen.

Sæby Fotoklub garanterer også, at alle optagne fotos bliver anonymiseret, således ansigter på personer og nummerplader på køretøjer bliver sløret. Samtidig lover de, at der vil blive oprettet et galleri, hvor alle kan gå ind og se de optagne fotos. Ja man får endog lov at downloade en kopi af disse.

Vi håber på et godt samarbejde med lokalbefolkningen”.

”Til slut kan blot siges følgende om projektet, som vi kan love, at du kommer til at høre mere til, i løbet af de næste åringer, at der vil blive ”smidt en seddel” i din postkasse cirka 2 til 4 uger inden der fotograferes på din adresse. Dette er en vejledende tidsrum, da bl.a. vejrligt, vejarbejde med mere, vil kunne betyde at planlagte fotograferinger skal flyttes. Vi kan kun opfordre til, at du holder dig orienteret på hjemmesiden: facader.saebyfotoklub.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fotografering af samtlige matrikler og bygninger i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER