Boring efter skifergas på ekstraordinært møde

Boring efter skifergas på ekstraordinært møde

6. juni 2014 - kl. 1:02 - af

Skifergas_600x250En eventuel vedtagelse af plangrundlag og VVM-redegørelse for en efterforskningsboring efter skifergas ved Dybvad er på dagsordenen for et ekstraordinært møde i kommunens Plan- og miljøudvalg den 11. juni.

Et forslag til plangrundlag og VVM-redegørelse for en efterforskningsboring har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den 5. marts til den 5. maj, og hvis udvalget anbefaler, vil en efterforskningsboring være rykket et væsentligt skridt nærmere.

Plangrundlaget omfatter forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for området, og gør det muligt, at der kan etableres en efterforskningsboring på Ovnstrupvej 6 nordvest for Dybvad. Frederikshavn Kommune har modtaget 63 indsigelser samt en underskriftsindsamling med 852 underskrifter.

Indsigelserne kan overordnet kategoriseres efter indhold og afsender. Der er således kommet 2 indsigelser fra myndigheder (Naturstyrelsen og Statens Institut for Strålebeskyttelse) og 8 indsigelser fra interesseorganisationer (bl.a. Danmarks Naturfredningsforening, NOAH, Netværk til oplysning om skifergas, Skifergas Nej Tak, Frederikssund Klimaforening, Vendsyssel Energi- og Miljøforening). Derudover har kommunen modtaget 16 indsigelser fra borgere, som er imod efterforskningsboringen og har konkrete kommentarer til projektet. De sidste 37 indsigelser er fra borgere, der generelt er imod skifergas, og som appellerer til, at byrådet skrinlægger projektet. Hver indsigelse er kortfattet blevet kommenteret af Center for Teknik og Miljø, og en indstilling til politisk behandling er anført. Der er ikke kun indsigelser fra lokalområdet Dybvad-Sæby-Østervrå, men også fra bl.a. Skagen, Aalborg og sågar Nykøbing Mors, Frederikssund og Jægerspris.

Såfremt plangrundlaget og VVM’en vedtages, skal de nødvendige tilladelser og godkendelser til projektet udarbejdes, så efterforskningsboringen kan igangsættes efter sommer. Frederikshavn Kommune koordinerer i så fald arbejdet og forventer, at de første tilladelser kan gives i løbet af juli måned.

Direktøren med ansvar for Teknik og Miljø er fremkommet med en række indstillinger til Plan- og miljøudvalget – overordnet om at udvalget over for Økonomiudvalget anbefaler, at sagen sendes videre til behandling i byrådet onsdag den 25. juni 2014. Dernæst at VVM-redegørelsen med miljørapport og lokalplan med kommuneplantillæg vedtages endeligt, og at vedtagelsen snarest annonceres i pressen og på kommunens hjemmeside. Endelig foreligger indstilling om, at Plan- og miljøudvalget siger ja til, at Center for Teknik og Miljø udarbejder de nødvendige tilladelser umiddelbart efter offentliggørelse af plangrundlaget.

Plan- og Miljøudvalget som Anders Brandt Sørensen (A) som formand og består desuden af Frode Thule Jensen (V), Erik Kyed Trolle (A), Jens Hedegaard Kristensen (A) samt Mogens Brag (V).

Link hvis man ønsker at læse uddrag af alle indsigelser:

http://frederikshavn.dk/meetings/Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%20(%C3%85ben)/2014/11-06-2014/Dagsorden%20(%C3%85ben)/PMU-11-06-2014%20-%2000%20Dagsorden%20med%20bilag.pdf

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boring efter skifergas på ekstraordinært møde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER