Underskriftindsamling mod sammenlægning af skoler

Underskriftindsamling mod sammenlægning af skoler

5. juni 2014 - kl. 0:58 - af

Saebygaardskolen_600x250En gruppe forældre fra Sæby skole er gået sammen om at tage initiativ til at samle underskrifter ind blandt forældre og borgere i hele Sæby.

”Underskriftindsamlingen går ud på, at vi er utilfredse med det høringsforslag som Frederikshavns Børn og ungeudvalg er kommet med, og som Byrådet har sendt i høring.

Vi mener ikke, at der er set på det “store” regnestykke, at man har regnet på hvilke udgifter en opdeling af skolerne i Sæby vil føre med sig. Samtidig mener vi, at det er en klar forringelse af Sæby som by, at man fjerner det frie skolevalg inden for bygrænsen. Er det i orden at Sæby skal være så meget lillebror i forhold til Frederikshavn og Skagen, når politikerne slå så meget på, at Sæby skal være en bosætterby? Hvad skal så kunne tiltrække?: Skoler inden for rimelig afstand.

Vi har også taget kontakt til flere forældre fra Sæbygårdskolen, og det er faktisk først i sidste uge, at det er gået op for mange, hvad det er, der er ved at ske med vores skoler.

I denne uge kommer der i flere af byens butikker lister ud, som man kan skrive sig på, hvis man er imod dette forslag, og vi håber der med at kunne gøre forældre til skoleelever samt borgere i Sæby opmærksomme på, hvad fremtiden muligvis kan byde på”, siger Majbritt Degn Kallehauge.

Man kan herunder se listen, som er lagt ud i de forskellige forretninger i byen.

 

 

 

 

15 kommentarer til “Underskriftindsamling mod sammenlægning af skoler” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

15 kommentarer til “Underskriftindsamling mod sammenlægning af skoler”

 • Majbritt Degn Kallehauge

  Listerne til underskriftindsamlingen ligger i følgende butikker:
  GAZ
  Sanne C
  Kop og Kande
  Kalhøj
  Trend
  Lottes Guld og Sølv
  Den Blå Giraf
  Matas
  Torvets Kaffe og Chokolade
  Zjoos
  Sportigan
  Madam Smed
  Tak til butiksindehaverne for deres indsats

 • For de mennesker der måske ikke kommer ned i byen så tit kunne man så ikke oprette en internet underskriftsindsamling? Jeg ved bare ikke hvordan man gør. Anyone?

 • Majbritt Kallehauge

  God idé med underskriftindsamling på nettet, skal lige se hvad den om det er noget vi vil gøre brug af 🙂
  Tænker af det er vigtigt at vi kæmper for at vores by forbliver en ATRAKTIV BOSÆTNINGTSBY!!!

 • Stop dog det hykleri, det hører ingen steder hjemme at lige meget hvad byrådet gør så er der sku noget galt med det. Frederikshavn kommune har brug for at spare.

 • Det er vel borgerens ret at være politisk aktiv. Din påstand om hykleri er da helt hen i vejret. Der må da være andre steder kommunen kan spare, hvis borgere er utilfredse med den politik der føres og hvis dit ønsker er at kommunen skal spare. Man kunne vel skrue lidt ned for afvikling af arrangementer og underholdningen i kommunen.

 • Selvfølgelig må vi forholde os til, at vi bor i en kommune der skal spare. Derfor er det jo også vigtigt, at de beslutninger som træffes er de rigtige – her forstået som, at de vil spare kommunen for penge – på den korte bane.
  Til den foreslåede sammenlægning af Sæbygårdskolen og Sæby skole skal tilføjes, at disse to skoler jf kvalitetsrapporten for skoleområdet er blandt de skoler i kommunen, som koster mindst pr elev. Så hvad spares der ved en sammenlægning af de to skoler, som stadig skal have to fysiske lokaliteter? Samlet ledelse – fint det kan vi sagtens få UDEN at små elever skal transporteres til kun en af skolerne. For opfyldelse af det mål behøver vi ikke at bruge flere millioner på buskørsel og sikring af skolevej! Hvad er det så mere, at man formoder at opnå af besparelse – bedre udnyttelse af lærerressourcer – her forstået, at der selvfølgelig ingen steder ansættes flere lærere end der er brug for, men at linjefag mv. kan udnyttes bedre ved skemalægning. Her må vi jo prøve, at tænke ud af boksen – og overveje om ikke det er muligt at lærerne flytter sig fx med 2 hhv 3 dage om ugen på hver skole – hvis nu specialet er danskundervisning i 4-6 kl. Det kunne evt nedbringe forberedelsestiden at den forberedte undervisning kan bruges mere end en gang. Så heller ikke her nogen problemstilling i bedre kvalitet i undervisningen.

  Der hvor den store besparelse ligger – er på klasseoptimering. Som landet ligger nu – kan begge skoler fx. have elever til knapt nok 3 spor (klasser pr årgang) men skal opretholde 3 spor sålænge der er mere en 57 elever på en årgang. Så hvis nu vi alle sammen ved, at vi er NØDT til at spare – ville vi så kunne leve med, at den ENE ledelse for de to sammenlagte skoler – fra år til år beslutter hvor mange spor der bliver for hver enkelt årgang på hver skole – fordelt efter hvor i skoledistriktet der er elever. Prisen på dette vil være, at der hver år bliver familier som ikke får det skolevalg de ønsker sig mest – men det vil også betyde at små børn i Sæby vil få en overkommelig skolevej som ikke kræver yderligere sikring. Og frem for alt vil byen fortsat være et attraktivt bosætningssted – både i nord- og sydbyen! Besparelsen ifht. Det pt fremsatte forslag vil være, at der ikke bliver udgifter til yderligere buskørsel i byen, – eller udgifter til sikring af skolevej.

 • Majbritt Kallehauge

  Kære Alle borgere i Sæby
  Hvis I har interesse i at bevare vores by som en Bosætterby har I mulighed for at give jeres mening tilkende. Sæby har indtil i dag haft 2 kommuneskoler. Velfungerende skoler som stræber efter at give vores børn en tryg og lærerig skolegang. Nu er dette måske snart slut. Hvis høringsforslaget om Frederikshavns Kommunes nye Skolestruktur vedtages vil alle børn fra 0. – 6. klasse i Sæby samles på en skole og 7. – 9. klasse på en skole. Den endelige klasseopdeling er ikke på plads. Udspillet er at Sæby Skole skal rumme de yngste klasser og Sæbygårdskolen de ældste klasser. Man kan som Sæbynit helt klart frygte en skævvridning i hvor man fremover ønsker at bosætte sig i Sæby. I dag er det en kendsgerning at det er mest attraktivt at bosætte sig tæt på daginstitution og skole. Det vil så være klart mest attraktivt, at bosætte sig der hvor de yngste klasser skal gå. Altså vil unge familier, som vi gerne skulle tiltrække til vores by, bosætte sig her og det vil forringe ens mulighed for at sælge sit hus i “Den forkerte ende af byen”
  Samtidig vil det også være slut med frit skolegang i Sæby. Tænk den situation hvor dit barn ikke trives i skolen, så hjælper det bestemt ikke at flytte barnet ind i parallelklassen. Nej du må i stedet køre til Frederikshavn, Vorså, Hørby eller Dybvad, hvis du ikke er heldig at få en ledig plads på Privatskolen.
  Opdeling af skolerne betyder også at børn i Sæby får langt til skole, og det er jo ikke gratis at lave sikker skolevej, og så kunne man spørge sig selv om hvor meget kommunen så har sparet
  Hvis du tænker, at denne opdeling af skolebørn i Sæby er et STORT minus for vores by, så kan du skrive under på den underskriftindsamling der ligger ude i butikkerne.
  Det er jo ihvertfald i orden at ytre sin holdning og sammen fortælle politikerne hvis man er uenig i de beslutninger de overvejer at vedtage.
  Skriv under inden Fredag d. 27. Juni

 • Søren Kristiansen

  Underskrift indsamlinger har mig bekendt aldrig flyttet så meget som et komma.
  Kan embedsværket overbevise politikerne om at der kan spares penge ved den her øvelse, bliver den gennemført, uden hensynstagen til de her på siden fremførte modargumenter.
  Skolereform, sammenlægning af distrikter mv. burde være noget der blev gjort for at løfte skolen.
  I stedet er det blevet en spareøvelse, og det er i min optik noget der kan få uoverskuelige konsekvenser for de næste års undervisning.
  Uden penge til at gribe hurtigt ind hvis noget går skævt er det alt alt for risikabelt det man er ude i.

  Skagen har 7 meget engagerede politikere der vil kæmpe med næb og klør for Skagen. 7 politikere for hvem Skagen kommer før fællesskabet.
  I Sæby har vi stort set ingen. Vi har godt nok nogle der er valgt i Sæby, men hvornår har i sidst set dem kæmpe en lokal sag.
  Vi har allerede set hvordan nogle skoler bliver reddet fordi der er en “stærk” politiker i området.

 • Søren Kristiansen

  Læs eventuelt denne artikel fra KF.
  Den underbygger sidste linje i mit tidligere indlæg.

  http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/venstre-veteran-siger-nej-til-forskelsbehandling/

 • Poul Sørensen

  Hvad er billigst for kommunen, privatskole eller kommune skole?

  Hvis privatskolen er billigst, så få da alle skolerne lavet om til privatskoler.

 • Kære sæby borgere

  Vi høre ikke om andet i vores kommune om at vi skal spare og hvor er det dog trist at det er nået så langt, der skal lukkes skoler, material gården, og mange steder i kommunen står der bygninger og ser rigtig træls ud.
  Det er bedrøvende at se på for hvor ender det.
  En gruppe er ved at samles for at vores rådhus skal komme til at se godt ud igen, og hvilket initiativ, det er rigtig flot, men har i set vores børnehaver…skoler…ja de ser jo ligeså træls ud!! Der er åbenbart ikke råd til at der er nogen der passer de steder mere…hva blev der af de pedeller der var på vores skoler og i børnehaverne engang ??
  Jeg kan godt undre mig over de spare forslag der kommer frem… Hvem er ide tageren mon for det virker som om det er ideer der kun er poppet op på en skærm for mange af dem der indtil nu er blevet lavet har jo kostet kommunen dyrt…både i kroner ører men også i fyringer i alle kommunens afdelinger.
  Hvor er den politiker der blev valgt ind som skulle kæmpe for sæby ??? Og hvad kan vi som borgere gøre for at vores dejlige by fortsat er skøn at bo i og flytte til ???
  Der må være nogen der har ideer og som brænder for at bevare vores skønne by

 • Arne Nellemann

  Det nemmeste der er af gøre er at løsrive sig fra Frederikshavn, vi har aldrig hat så mange økonomiske problemer siden vi blev langt sammen med dem, takket være det gamle byråd med Lars i spidsen, hvis han og de andre kunne forstå at bruge pengene fornuftigt og ikke flytte rundt på diverse kasser for at få det til at se godt ud, var vi aldrig kommet i denne situation, NU MÅ VI SOM SÆBYNITTER FINDE OS I AT DER SKAL SKÆRES NED trist trist.

 • Majbritt Kallehauge

  Positiv opbakning!!!

  Underskrifterne er nu samlet ind og det er med stor glæde at jeg kan fremhæve at der har været en god opbakning til dette initiativ.
  Til de forretningsindehavere der har haft underskriftindsamlingslisterne til at ligge fremme i deres butikker, vil jeg gerne sige tak for Jeres imødekommenhed og opbakning. Uden den var resultatet ikke blevet nær så flot.
  Samtidig vil jeg gerne sige tak til alle Jer der har valgt at skrive under. Tak for at I tog stilling og tak for Jeres opbakning.
  På Sæby Skole og Sæbygårdskolen har der også været underskriftindsamling.
  Tak til de forældre der hjalp med at dele budskabet, så flest mulige forældre fik mulighed for at skrive under.
  Det er ikke sikkert at dette ændre noget som helst ved politikernes høringsforslag, men det sender ihvertfald et budskab om at man i Sæby bestemt ikke er begejstret for forslaget.

  Venlig hilsen
  Majbritt Kallehauge

 • Tak for initiativet. Vi er mange, der venter spændte på byrådsbeslutningen.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Underskriftindsamling mod sammenlægning af skoler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER