Hvor henvender man sig med alkoholproblemer?

Hvor henvender man sig med alkoholproblemer?

1. juni 2014 - kl. 0:01 - af

alkohol 600x2504 ud 10 nordjyder ved ikke hvor de skal henvende sig med alkoholproblemer.

43 procent af nordjyderne ved ikke, hvor de skal gå hen, hvis de eller deres nærmeste skal have hjælp mod alkoholproblemer. Det viser en spørgeundersøgelse, som Voxmeter har lavet for Blå Kors Danmark.

I Danmark har alle ret til behandling mod alkoholmisbrug, og det er kommunerne, som har pligt til at tilbyde behandling. Men flere end fire ud af ti af dem, som bor i Region Nordjylland ved altså ikke, hvor de skal gå hen, hvis de eller deres nærmeste skal have hjælp mod alkoholproblemer.

Mange er ikke i behandling
”Vi ved, at der er mange flere, som er afhængige af alkohol, end der er mennesker i behandling for det. Derfor er det et stort problem, at så mange ikke ved, hvor de skal gå hen for at få hjælp, hvis de drikker for meget, eller en i familien gør det,” siger Blå Kors Danmarks generalsekretær, Christian Bjerre.

Behandling bør være lettilgængelig
”Det er nødvendigt, at flere alkoholmisbrugere kommer i behandling, hvis vi skal problemet til livs og ikke mindst forebygge, at deres børn får problemer. Så folk skal vide, hvor de skal gå hen, hvis de har alkoholproblemer eller deres pårørende har det. Og behandling og rådgivning skal være lettilgængeligt,” uddyber Christian Bjerre.

31 procent foretrækker privat behandling
Samme spørgeundersøgelse fra Voxmeter viser, at næsten hver tredje, 31 procent af nordjyderne, foretrækker et privat behandlingstilbud frem for at komme i behandling på et kommunalt misbrugscenter.

Det vigtigste må være at folk går i behandling
”På vore væresteder og behandlingssteder oplever vi, at folk af forskellige grunde gerne vil have behandling af en privat organisation. Det kan være, at de kender folk, som arbejder på kommunen, har dårlige oplevelser med det offentlige eller lignende. Derfor skal vi sørge for, at der er flere valgmuligheder, så folk enten kan få hjælp på et privat behandlingscenter eller på kommunens misbrugscenter. Det vigtigste må være, at folk går i behandling,” siger Christian Bjerre.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvor henvender man sig med alkoholproblemer?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER