Nyt Vækstforum skal styrke nordjysk erhvervsudvikling

Nyt Vækstforum skal styrke nordjysk erhvervsudvikling

31. marts 2014 - kl. 6:32 - af

Foto_VaekstforumNordjyllandEt nyt Vækstforum tager over, erfaringer gives videre og friske kræfter trækker i arbejdstøjet for at styrke indsatsen for vækst, udvikling og nye arbejdspladser i det nordjyske erhvervsliv.

Der blev trykket hænder, givet skulderklap og gode råd med på vejen, da afgående og nyvalgte medlemmer af Vækstforum Nordjylland tirsdag den 25. marts mødtes for at gennemføre vagtskifte i arbejdet med den nordjyske erhvervsudvikling.

Det afgående Vækstforum har haft ansvaret de seneste 4 år, hvor dets medlemmer har sikret en fokuseret indsats til gavn for udvikling, vækst og nye arbejdspladser i Nordjylland. Siden 2007, hvor det første Vækstforum trak i arbejdstøjet, er der investeret i alt 1,28 mia. kr., som dels kommer fra EU’s strukturfonde og dels fra Region Nordjyllands regionale udviklingsmidler. Den langsigtede effekt af Vækstforums hidtidige investeringer forventes at være 10.000 nye arbejdspladser.

En god blanding af erfaring og friske kræfter

Vækstforum består af 21 repræsentanter fra erhvervslivet, viden- og uddannelsesinstitutioner, arbejdsmarkedets parter, region og kommuner. Og med 11 genvalgte medlemmer og 10 nyvalgte er det en god blanding af erfaring og friske kræfter, der til sammen giver det nye Vækstforum det bedst mulige grundlag for at fortsætte sit arbejde.

– Det har været vigtigt for os, at sikre kontinuiteten i den regionale erhvervsudvikling, fordi flere af de strategiske satsninger, vi har skudt i gang, først får fuld virkning på længere sigt. Og så er det godt, at der kommer friske kræfter og nye perspektiver til, nu hvor vi skal have fastlagt en ny regional vækst- og udviklingsstrategi. Vi ser frem til et spændende arbejde, fortæller regionsrådsformand Ulla Astman, der fortsætter som formand for Vækstforum de kommende 4 år.

Netop den nye regionale vækst- og udviklingsstrategi (REVUS), er den første store opgave for det nye Vækstforum. Strategien bliver en fælles strategi for både Vækstforum og Regionsrådet. Det er en lovbestemt ændring i forhold til situationen i dag, hvor Regionsrådet har sin egen regionale udviklingsplan, mens Vækstforum har sin egen regionale erhvervsudviklingsstrategi. Ved at kombinere de to strategier er det målet, at styrke den samlede udvikling af landets regioner.

Indtil den nye, fælles strategi er på plads i sommeren 2015, forlænger Vækstforum dog sin regionale erhvervsudviklingsstrategi, så der i overgangsperioden fortsat er en solid ramme for de konkrete udviklingsprojekter, som Vækstforum vælger at støtte økonomisk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt Vækstforum skal styrke nordjysk erhvervsudvikling ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER