Apoteket informerer – Nu kommer solen…

Apoteket informerer – Nu kommer solen…

30. marts 2014 - kl. 0:05 - af

apo1 600x250Den første forårsmåned er ved at være til ende, vi har passeret jævndøgn, og uret er sat på sommertid. Med forår og sommer kommer solen også højere på himlen. De fleste danskere har ikke fået for meget sollys siden efteråret, og dermed er huden bleg og slet ikke klar til at klare solens stråler.

Vær derfor opmærksom på, at brug af solcreme er vigtig her i foråret, således huden får dannet det brune pigment, der er med til at beskytte os mod solen, uden at vi bliver forbrændt.

Start ud med en solcreme med høj faktor, især på de udsatte steder – ansigtet, og ikke mindst ørerne og næsen, der er særligt udsat.

Selv om det kan være fristende at få sol på kroppen, så pas på med for megen sol mellem 12 og 14, hvor solen står højest på himlen. Start med at tage sol i højst en halv time om dagen, og trap siden langsomt op, således hudens forsvar kan følge med.

Når man bruger solcreme skal der en håndfuld creme til at dække en voksen krop, og populært sagt skal man kunne se hvor man er kommet til når man smører sig ind.

Vær særlig opmærksom på børnene. De skal ekstra beskyttes mod solens stråler. Brug gerne let tøj. Skal de have lidt sol på kroppen, så lige som hos voksne skal det være i små mængder, ikke mindst i det tidlige forår.

Når dagen er gået, og man har været meget i solen, har huden behov for en god aftersun lotion, der tilfører det fugt, som er forsvundet fra huden i dagens løb.

Det er sagt og skrevet mange gange før, men det er stadig højaktuelt. Gentagne forbrændinger øger risikoen for hudkræft, som rammer alt for mange mennesker hvert år, og alt for mange dør alt for tidligt af det, så der er al mulig grund til at tænke sig om.

God week-end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer – Nu kommer solen...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger