Fælles værdipapir og planlægningsramme …

Fælles værdipapir og planlægningsramme …

29. marts 2014 - kl. 11:17 - af

Saebygaardskolen_600x250…. for skolerne i Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune og Lærerkreds Nord er torsdag den 27. marts blevet enige om et fælles værdipapir og en fælles planlægningsramme for udmøntningen af de arbejdstidsbestemmelser, som blev bestemt ved lov 409 i foråret 2013. Aftalen er gældende for børnehaveklasseledere og lærere fra 1. august 2014

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune, Christina Lykke Eriksen udtaler: ”Som formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune er jeg meget tilfreds med, at det er lykkedes at finde fælles fodslag med Lærerkreds Nord om et værdipapir og en planlægningsramme, som skal understøtte udmøntningen af de nye arbejdstidsbestemmelser. Fra det nye skoleår begynder en ny hverdag for ledere og lærere. Jeg ser frem til, at vi med gensidig respekt og tillid tager fat på opgaven med at gøre vores gode folkeskole endnu bedre.”

Det fælles værdipapir indeholder de overordnede værdier og pejlemærker for den måde, kommunens skoler skal udmønte de nye arbejdstidsbestemmelser og for det daglige arbejde fra næste skoleår.

Værdipapiret udgør således retningen for planlægningen af lærernes arbejdstid. Denne ramme suppleres af de gældende arbejdstidsbestemmelser, Frederikshavn Kommunes skolepolitik, skolebestyrelsens principper, MED-udvalgets retningslinjer, evt. suppleret af aftaler mellem tillidsrepræsentant og skoleleder på de enkelte skoler samt andre relevante styringsdokumenter.

Den fælles planlægningsramme har en mere praktisk karakter og skal være med til at sikre en vis grad af ensartethed i skolernes måde at indføre de nye arbejdstidsbestemmelser.

Skolechef i Frederikshavn Kommune, Vibeke Post Madsen udtaler: ”Vi har haft en konstruktiv dialog med Lærerkreds Nord, og jeg tror på, at resultatet af vores drøftelser betyder, at skolelederne og lærerne opnår en fælles forståelse af forudsætningerne for planlægningen af næste skoleårs arbejde. Vi har gjort meget ud af at være tydelige omkring roller og ansvarsområder mellem ledelse og lærere. Det giver et konkret udgangspunkt for den lokale udmøntning, som nu skal i gang på vores folkeskoler i Frederikshavn Kommune.”

Fra værdipapiret kan uddrages disse vigtige pointer:

• De grundlæggende værdier på arbejdspladsen er tillid, samarbejde og retfærdighed

• Skolerne i Frederikshavn Kommune skal have en høj social kapital, der skaber de bedste forudsætninger for elevernes læring og udvikling, samt fremmer de gode relationer mellem ledere, medarbejdere og elever

• Samarbejdet mellem ledelse og lærere bygger på gensidig anerkendelse og respekt for roller og kompetencer. Kommunikation og nærvær er vigtige redskaber i den daglige ledelse af skolen.

• Konkretisering af roller og ansvarsområder for ledelse, medarbejdere og teams i forhold til skolens udvikling, ledelse og daglige arbejde
Uddrag af den fælles planlægningsramme for udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne:

• Arbejdstiden tilrettelægges normalt på hverdage i tidsrummet mellem 07.00-17.00 Arbejdet udføres som udgangspunkt på arbejdsstedet. I særlige tilfælde og efter forudgående aftale med ledelsen kan dele af arbejdet foregå i hjemmet. Lærerne er til stede på arbejdspladsen i 40 timer om ugen i 40 uger samt 2 uger af 30 timer.

• Det maksimale undervisningstimetal er som udgangspunkt for lærerne på 850 timer, for nyuddannede lærere 750 timer og for børnehaveklasseledere 900 timer årligt.

• Der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Frederikshavn Kommune og Lærerkreds Nord. Følgegruppen søger at afklare eventuelle uenigheder om udmøntningen på skoleniveau. Ved udgangen af skoleåret 204/15 foretages en evaluering af den fælles planlægningsramme.

Her kan du læse det fælles værdipapir og den fælles planlægningsramme.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fælles værdipapir og planlægningsramme … ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER